Neurofeedback Plus

Terapia 3 în 1 disponibilă doar în cadrul Institutul BrainMap Neuroscience pentru rezultate cu până la 50% mai rapide și eficiente față de terapia neurofeedback tradițională

terapia neurofeedback plus
Terapia Neurofeedback Plus este o tehnică de intervenţie terapeutică şi de reglare cerebrală prin antrenament unică în Europa, disponibilă doar în cadrul Institutului BrainMap Neuroscience.
Această formă de terapie îmbină toate cele trei forme de antrenament neurofeedback (NFB + PBM + CIC) într-un mod personalizat pentru specificul creierului și nevoilor tale. Tot din acest motiv are și cele mai spectaculoase rezultate în cazul afecțiunilor pentru care nu există leac.

Harta creierului, la fel ca ADN-ul, este unică. Așadar, orice metodă de tratament pe care o concepem este adaptată la cazul fiecărui pacient în parte.

Dată fiind complexitatea celor trei tipuri de terapie și zecile de moduri în care acestea pot fi aplicate, noi vom alege o combinație specifică fiecarui creier și potrivită pentru fiecare afecțiune sau nevoie în parte.

Astfel, antrenamentele se vor modifica de la o zi la alta, în funcție de evoluția creierului pe parcursul ședințelor de terapie.Există pe piață și o formă de neurofeedback bazată pe unde joase – infra slow flutuation (ISF), pe care o utilizăm și noi în clinică, dar în cazuri foarte speciale, pentru că este o metodă foarte riscantă.

Aceasta este doar o mică parte din marea pălărie neurofeedback, iar dacă unii practică pe bucăți aceste metode, noi suntem singurii din Europa care folosesc toate procedurile integrate, iar rezultatele excepționale vorbesc de la sine.

Tipurile de terapie abordate în cadrul Neurofeedback Plus

Protocolul terapiilor utilizate se stabilește în funcție de rezultatele investigației Brain Map. Astfel, protocolul este unic pentru fiecare pacient în parte, în funcție pe particularitățile afecțiunii și ale creierului său.

I. Neurofeedback
(NFB)

Este o tehnică de intervenţie terapeutică şi de reglare cerebrală prin antrenament. Cu ajutorului unui computer performant şi a stimulilor vizuali şi auditivi, frecvenţele undelor cerebrale pot fi modificate, astfel încât activitatea bioelectrică cerebrală să fie readusă în parametrii optimi.

Beneficiile neurofeedback-ului:

✔ optimizarea activității electrice cerebrale

✔ tratarea unei game largi de afecțiuni 

✔ îmbunătățirea funcțiilor executive

✔ îmbunătățirea performanțelor cognitive

✔ îmbunătățirea interacțiunilor sociale

✔ ieșire din burnout

✔ promovarea neuroplasticității

✔ îmbunătățirea creierului la nivel structural și funcțional

II. Fotobiomodulația
(PBM)

Este o formă de terapie modernă prin care sunt aduse efectele benefice ale luminii în organism, în creier. Toate procesele biochimice din corp sunt influențate de lumină. Fotobiomodulația folosește surse de lumină  pentru a promova regenerarea celulelor și țesuturilor. 

Beneficiile fotobiomodulației:

✔ neurogeneza

✔ neuroregenerarea

✔ neuroplasticitatea

✔ îmbunatățirea circulației sanguine cerebrale

✔ reducerea inflamației

✔ creșterea speranței de viață a neuronilor

✔ ameliorarea durerilor cronice, creșterea producției de ATP (conservarea energiei celulare)

✔ reducerea stresului oxidativ

✔ prevenția și tratarea afecțiunilor neurodegenerative

III. Coerența inimă-creier (CIC)

Este o metodă de biofeedback care utilizează respirația pentru a promova o mai bună sincronicitate între celulele nervoase de la nivelul inimii și cele de la nivelul creierului. Prin CIC se activează sistemul nervos parasimpatic, responsabil de conservarea energiei în organism.

Beneficiile coerenței inimă-creier:

✔ calmarea sistemului nervos

✔ activarea sistemului nervos parasimpatic

✔ conservarea energiei în organism

✔ reglarea emoțiilor

IV. Jucăriile
Vibrotactile

Jucăriile  de pluș vibrotactile se încadrează în terapia neurofeedback, fiind o formă de feedback care utilizează stimuli vibrotactili. Feedback-ul vibrotactil este folosit pentru optimizarea activității electrice cerebrale.

Beneficiile  jucăriilor vibrotactile:

✔ reglarea activității electrice cerebrale

✔ liniștirea sistemului nervos

✔ ameliorarea anxietății

✔ scăderea hiperactivității

✔ recuperarea și îmbunătățirea funcțiilor motorii

✔ recuperarea și îmbunătățirea percepției tactile

✔ augmentarea percepției senzoriale

V. Tehnologia
VR

Tehnologia VR se referă la utilizarea realității virtuale și terapiei prin expunere, incorporând feedback vizual și auditiv prin simularea mediilor și sarcinilor personalizate afecțiunii pacientului.

Beneficiile tehnologiei VR:

✔ tratarea stresului posttraumatic

✔ tratarea fobiilor utilizând terapia prin expunere într-un mediu virtual

✔ ameliorarea tulburărilor de anxietate

✔ tratarea dismorfiei corporale

✔ reabilitarea funcțiilor motorii și a echilibrului

✔ îmbunătățirea funcțiilor cognitive

VI. BONUS:
Homeopatie

Combinarea homeopatiei cu terapia Neurofeedback Plus poate oferi o abordare mai holistică a îngrijirii sănătății. Homeopatia abordează aspectele fizice, emoționale și mentale ale unei persoane, în timp ce antrenamentul de neurofeedback se concentrează pe îmbunătățirea funcționării creierului și a stării de bine generală.

Toți pacienții institutului beneficiază de un plan personalizat homeopat, la cerere.

Beneficiile homeopatiei în combinație cu Neurofeedback Plus:

Abordare holistică: Atât homeopatia, cât și antrenamentul de neurofeedback sunt tratamente individualizate care iau în considerare nevoile unice ale fiecărei persoane

Non-invaziv: Atât homeopatia, cât și antrenamentul de neurofeedback sunt metode de tratament non-invazive care nu implică intervenții chirurgicale sau medicamente

Potențial pentru sinergie: Combinarea homeopatiei cu antrenamentul de neurofeedback poate avea un efect sinergic, ceea ce înseamnă că cele două tratamente pot funcționa împreună pentru a produce rezultate mai bune decât fiecare tratament în parte.

Reducerea dependenței de medicamente: Homeopatia și antrenamentul de neurofeedback pot ajuta la reducerea dependenței unei persoane de medicamente convenționale, care pot avea efecte secundare negative. Combinarea acestor două tratamente poate oferi o alternativă naturală și eficientă la medicamente.

Te-ai săturat să depinzi de metodele medicale tradiționale?

Ai încercat mai multe metode terapeutice, dar nu ai avut parte de rezultate de durată? 

Ai suferit mai multe efecte secundare și dependență de tratament, iar calitatea vieții tot nu s-a îmbunătățit? 

Vrei să încerci o metodă terapeutică nou-introdusă în România și folosită de minim 60 de ani în SUA? O procedură terapeutică eficientă, care îți oferă rezultate permanente, fără să creeze niciun disconfort în viața de zi cu zi.

La Institutul Brain Map Neuroscience folosim terapia unică revoluționară 3 in 1 Neurofeedback Plus, bazată pe știința creierului, care te ajută să tratezi afecțiunile care îți controlează viața.

Rezultate permanente prin terapia Neurofeedback Plus

Spre deosebire de alte forme de terapie care:

Terapia Neurofeedback Plus aduce rezultate permanente. Antrenând creierul și reechilibrând activitatea cerebrală, vei putea trata definitiv afecțiunile de care suferi. 

Respectând planul de terapie personalizat, vei putea scăpa de afecțiunile care te țin în loc și te opresc să ai viața pe care ți-o dorești cu adevărat. O viață liberă, sănătoasă, de calitate superioară.

Întrebări frecvente

Rezultatele sunt imediate?

Ca în cazul oricărei tehnici de medicină complementară, rezultatele nu se întâmplă instantaneu, într-o maniera magică sau forțată. Cu toate acestea, printr-un efort susținut pe perioada recomandată de terapeut, rezultatele vor fi pe masura așteptării.

Procedura nu este intruzivă și nu există efecte secundare adverse! Pacientul nu va simți nimic pe întreaga perioadă a ședințelor. Singurul posibil discomfort care poate interveni este aplicarea electrozilor pe scalp, deoarece aceștia sunt umeziți cu apă salină rece.

De la copii mici până la bunici, cu totii ne putem îmbunătăți viața prin aceasta formă de terapie.

De reținut este faptul că Neurofeedback Plus nu este o tehnică de restructurare celulară, ci de reechilibrare cerebrală, așa că, adresabilitatea tehnicii gravitează în jurul afecțiunilor neuropsihice enumerate si a îmbunătățirii funcțiilor creierului,  Pentru a verifica eficiența tehnicii asupra afecțiunii tale, nu ezita să ne contactezi.

Testimoniale

Experiențele pacienților noștri 

Vrei să afli mai multe detalii?

Programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri să afli cum te poate ajuta terapia Neurofeedback Plus în cazul tău.