Tratează definitiv tulburările de personalitate, folosind terapia Neurofeedback Plus, unică în Europa

15.000+

pacienți tratați

11+ cabinete

deschise în România

20+ ani

experiență în vindecare

3 cărți

publicate despre NFB+

Programează o Discuție Telefonică Gratuită

Dacă ai alte întrebări despre cum se potrivește Neurofeedback Plus situației tale în particular și care sunt pașii exacți pe care trebuie să-i urmărești, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din experții noștri.

Cineva drag suferă de tulburări de personalitate?

1 din 20 de persoane suferă de tulburări de personalitate, care le afectează atât relațiile cu persoanele dragi, cât și calitatea vieții. Iar rata de divorț a cuplurilor în care se află o persoană cu tulburări de personalitate este de 35%. 

Dacă te afli în această situație, sau ai alături o persoană apropiată care prezintă tulburări de personalitate, există soluții de tratament la noi pentru următoarele afecțiuni:

Este o tulburare caracterizată de emoții intense și instabile, comportament impulsiv, imagine distorsionată de sine și dificultate în formarea și menținerea relațiilor. 

Persoanele cu borderline prezintă schimbări bruște de dispoziție, fluctuând adesea între sentimente de iubire intensă, furie și anxietate într-un timp foarte scurt.

Aceștia pot lupta și cu sentimente de gol interior, teama de abandon și se angajează în comportamente autodistructive, cum ar fi: 

  • abuzul de substanțe
  • conducerea imprudentă 
  • automutilarea.

Este caracterizat de nevoia de admirație și lipsa de empatie pentru oamenii din jur. Persoanele cu tulburare narcisică au adesea o imagine de sine exagerată, fantezii de succes, putere și atracție. De asemenea, au părerea că sunt speciali și au dreptul la un tratament diferit de restul persoanelor.

Aceștia pot fi aroganți, exigenți și au un sentiment de dreptate, care îi determină să-i exploateze pe ceilalți în beneficiul lor. 

Nu au empatie pentru sentimentele și nevoile celorlalți și pot fi insensibili. În plus, aceștia au dificultăți în a accepta critici sau feedback și pot deveni defensivi atunci când sunt provocați.

Este o afecțiune caracterizată de schimbări extreme de dispoziție, care includ episoade de depresie și manie. 

Persoanele cu tulburare bipolară experimentează perioade cu emoții intense (mania sau hipomania) și minime (depresie) care schimbă comportamentul, gândurile și funcționarea generală.

În timpul episoadelor maniacale, pacienții se simt foarte fericiți, energici sau iritabili. Au un comportament impulsiv, gânduri spontane și o nevoie redusă de somn. 

În timpul episoadelor depresive, aceștia simt tristețe, disperare, pierderea interesului pentru activitățile pe care obișnuiau să le iubească. Au dificultăți de concentrare și prezintă schimbări în apetit sau somn.

Constă în nevoia exagerată de a căuta atenție. Persoanele histrionice se simt incomod și ignorate, atunci când nu sunt în centrul atenției și pot depune eforturi mari pentru a obține aprobarea celor din jur.  

Aceștia au dificultăți în menținerea relațiilor de lungă durată, deoarece tind să fie pretențioși și dependenți de ceilalți pentru validare și sprijin. 

De asemenea, pot fi predispuși la exagerarea emoțiilor, fiind dramatici sau teatrali. În plus, au tendința de a lua decizii impulsiv, atunci când nevoile emoționale nu sunt îndeplinite.

Cunoscută și sub numele de sociopatie, tulburarea este caracterizată comportamente de dispreț și încălcare a drepturilor celorlalți. Aceste persoane au obiceiuri distructive atât pentru ei înșiși, cât și pentru alții, cum ar fi:

  • Minciuna
  • Înșelăciunea
  • Furtul
  • Implicarea în fapte criminale.

Aceștia au o lipsă de empatie pentru ceilalți și pot să nu simtă remușcări sau vinovăție pentru acțiunile lor. Sunt impulsivi, agresivi și pot avea o istorie a abuzului de droguri. În plus, au dificultăți în conformarea la normele sociale, precum și probleme cu relațiile. De asemenea, sunt incapabili să mențină un loc de muncă stabil.

Implică o neîncredere și suspiciune persistentă față de persoanele din jur. Aceștia cred că alții încearcă să le facă rău sau să-i înșele, chiar și fără nicio dovadă care să susțină aceste credințe.

Aceștia au dificultăți în stabilirea relațiilor apropiate și pot fi reticenți în a-și spune secretele sau a cere ajutor, din teama de a fi trădați sau neînțeleși. 

De asemenea, ei pot fi hipervigilenți, mereu în alertă față de amenințări percepute. Și pot reacționa rapid cu furie sau agresivitate atunci când se simt atacați.

Dacă regăsești persoana dragă în una din descrierile de mai sus, este important să-i fii alături și să o încurajezi să apeleze la ajutor medical. Nu trebuie să trăiască în condițiile acestea pentru totdeauna!

Există soluții care tratează definitiv tulburările de personalitate, fără să creeze dependențe și fără să implice tratament medical.

Ajută persoana dragă să trateze tulburările de personalitate prin Neurofeedback Plus!

La Institutul Brain Map Neuroscience folosim terapia revoluționară Neurofeedback Plus, bazată pe știința creierului, care tratează tulburările de personalitate menționate mai sus.

Cum funcționează? Cercetătorii au ajuns la concluzia că simptomele și comportamentele asociate pot fi schimbate, prin modificarea structurii creierului. 

De exemplu, în borderline se folosește neurofeedback-ul pentru a reduce impulsivitatea și tiparul rigid de gândire, iar un studiu realizat în 2019 a arătat că echilibrul emoțional dobândit a persistat chiar și după încheierea terapiei.

Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., terapia se bazează pe antrenarea neuroplasticității creierului. 

Aceasta ”repară” modul în care creierul reacționează în prezența factorilor ce declanșează comportamentele problematice. Și determină formarea unor legături neuronale noi, care învață creierul să reacționeze într-un mod sănătos în acele situații.

Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente. 

Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante. 

Iar acum poți beneficia și tu de efectele terapiei Neurofeedback Plus chiar în România!

 

Ce este Neurofeedback Plus?

Neurofeedback Plus reprezintă terapia 3 în 1 pentru rezultate cu până la 50% mai rapide față de terapia neurofeedback tradițională.

 

Această formă de terapie îmbină toate cele trei forme de antrenament neurofeedback (NFB + PBM + CIC) într-un mod personalizat pentru specificul creierului și nevoilor tale:

  • Fotobiomodulația (PBM) – repară zonele afectate din creier
  • Neurofeedback (NFB) – optimizează funcțiile creierului
  • Coerență inimă-creier (CIC) – consolidează legătura dintre celulele nervoase, neuroni și celulele cardiace

Datorită acestei terapiii, putem ajunge cele mai spectaculoase rezultate în cazul afecțiunilor pentru care nu există leac.

Dată fiind complexitatea celor trei tipuri de terapie și zecile de moduri în care acestea pot fi aplicate, noi vom alege o combinație specifică fiecarui creier și potrivită pentru fiecare afecțiune sau nevoie în parte.

 

Cum ajută terapia Neurofeedback Plus în tulburări de personalitate?

  • Antrenamentele prin Neurofeedback Plus arată rezultate pozitive în tratarea tulburărilor de personalitate, iar tiparele noi dobândite de gândire și comportament rămân prezente pe toată durata vieții. Cu cât se începe mai devreme, cu atât putem reduce mai rapid impactul simptomelor ❗ 
  • Folosind un aparat medical specific și un program software, măsurăm activitatea undelor cerebrale și ajutăm pacienții să-și schimbe propriile unde cerebrale. 
  • Astfel, aceștia reușesc să-și reducă simptomele, să-și îmbunătățească relațiile cu cei din jur și inclusiv calitatea generală a vieții (efecte demonstrate și de studii internaționale*).
  • Mii de pacienți au fost tratați prin Neurofeedback Plus la Institutul BrainMap Neuroscience. Pacienți cu afecțiuni precum narcisism, borderline, bipolaritate, dar și alte probleme de sănătate. Iar rezultatele au fost remarcabile.

 

În ce constă terapia?

În cazul tulburărilor de personalitate, procesul terapeutic constă în 3 pași simpli, pe care îi parcurgem împreună:

  1. Pacientul face o investigație BrainMap, în care descoperim exact zonele cerebrale pe care vom lucra. Astfel, ne dăm seama cum vom desfășura ședințele de terapie.
  1. Pe baza rezultatelor, primește un plan personalizat de tratament, potrivit pentru unicitatea creierului său.
  2. Acesta respectă planul stabilit și se prezintă la sesiunile periodice de antrenament cerebral.

Chiar după primele ședințe, atât tu cât și pacientul veți observa că episoadele cu comportamente deranjante se diminuează, apare o echilibrare emoțională și devine mai ușor să aveți o relație sănătoasă.

 

Rezultatele terapiei

Respectând planul de terapie, putem să ajutăm persoanele cu tulburări de personalitate să-și trateze definitiv afecțiunea și să-și îmbunătățească radical calitatea vieții. 

Rezultatele sunt permanente, datorită faptului că antrenăm direct creierul și acesta își remodelează structurile neuronale, prin joacă. Astfel, se elimină comportamentele distructive și sunt înlocuite cu tipare sănătoase de gândire.

Dacă ai alte întrebări despre procedură, sau vrei să afli dacă este potrivită pentru situația ta sau a unei persoane apropiate, programează-te acum pentru o consultație gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

 

Vrei să afli mai multe detalii?

Programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri să afli cum te poate ajuta terapia Neurofeedback Plus în cazul tău.