Despre noi

Cine suntem?

Povestea Noastră

Povestea Institutului BrainMap Neuroscience a pornit în anul 2019, din încercările Alinei Robu și Dianei Nemes de a găsi o metodă de terapie care să pătrundă dincolo de limitările minții conștiente. În cabinetele lor, au observat impedimentul uriaș pe care îl au atât rezistențele subconștiente ale pacienților la schimbare, cât și unele mecanisme precum rușinea. Remarcând aceste lucruri, au dorit să aducă în România o terapie mai eficientă, care să dea rezultate excelente într-un timp mai scurt decât psihoterapiile tradiționale, unind cunoștințele în psihologie cu beneficiile extraordinare ale neuroștiinței.

Image

15.000+

Pacienți fericiți

Fă cunoştinţă cu specialiştii noștrii

Echipa

diana nemes terapeut neurofeedback

Diana Nemeș

Terapeut Neurofeedback, Medic Primar și Psiholog Clinician, Terapeut Bowen, Psihoterapeut Integrativ, Competențe în Homeopatie și Etică Medicală
Diana este specializată, printre altele, în terapia Bowen, în psihoterapie integrativă și în neurofeedback. Diana este în domeniul vindecării de 20 de ani, de când a finalizat studiile în Medicină Generală, timp în care a tratat mii de cazuri cu succes prin terapiile pe care le practică. Dinamismul și atenția ei la detalii îi permit să interpreteze rezultatele BrainMap și să întocmească cu cea mai mare grijă și seriozitate protocoalele de terapie neurofeedback, care sunt individualizate în funcție de aceste rezultate.

Alina Robu

Terapeut Neurofeedback, Psiholog clinician, Psihoterapeut Integrativ, Hipnoterapeut
Alina este omul care luminează orice încăpere în care este prezentă. Abordarea ei terapeutică este una plină de optimism, de tact și orientată către soluții. Alina Robu este licențiată în drept și psihologie, cu master în Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie, și este psihoterapeut integrativ acreditat de ARPI. Experiența ei cu oamenii în cabinet și în afara cabinetului este vastă, experiență prin care și-a clădit abilitatea de fin observator. În prezent, este specialist neurofeedback cu pregătire în cadrul IFEN, fondator al Institutului BrainMap Neuroscience și este cea care interpretează rezultatele, oferă directive legate de evoluția terapiei și se ocupă de stabilirea protocoalelor de terapie.

Alexandra Vasilica Munteanu

Terapeut Neurofeedback

Andrei Gane

Terapeut Neurofeedback

Daniel Cosmin Iordache

Terapeut Neurofeedback

Delia Ioana Manole

Terapeut Neurofeedback

Aleena Alexandra Bonta

Terapeut Neurofeedback

Diana Pop

Terapeut Neurofeedback

Emilia Bonta

Terapeut Neurofeedback

Gabriela Enache

Terapeut Neurofeedback

Luis Alberto Juganaru

Terapeut Neurofeedback

Mihaela Fodolică Drug

Terapeut Neurofeedback

Mihai Neagu

Terapeut Neurofeedback

Certificări echipă

Pe lângă specializările de baza ale fiecărui terapeut din echipă, certificate de scolile aferente, specialiștii Neurofeedback au fost instruiți și acreditați de Institutul de Cercetare al Creierului IFeN, Germania, pentru a putea utiliza în siguranță aparatura Neurofeedback.

Echipamente

Institutul detine 14 aparate de Neurofeedback.

Sistemul Neurofeedback este compus din 

  • Casca cu 19 electrozi de argint – care citesc, măsoară și transmit activitatea electrică a creierului
  •  Hardware-ul care conectează casca cu computerul 
  • Software-ul , adică sistemul informatic performant care înregistrează datele și prelucrează rezultatele 

Acest sistem complex și inovator conectează activitatea cerebrală cu software-ul si astfel feedback-ul stimulului, adică reacția-răspuns a stimulului folosit, este înregistrată în timp real. Manipulând stimulul, terapeutul reușește să manipuleze răspunsul cerebral al pacientului, realizand astfel antrenamentul structurilor neuronale implicate în proces. 

28 Dispozitive transcraniene-intranazale dotate cu LED-uri care emit lumină NIR (λ = 810nm):

  • 14 cu unde Alpha
  • 14 cu unde Gamma

La nivelul inimii exista niste celule asemănătoare neuronilor din creier. Ele transmit creierului informatii , în baza cărora creierul transmite informatii organelor și întregului corp. Spunem că inima este coerentă atunci când frecvența cardiacă urmează o sinusoidă. Inima coerentă înseamnă că există o armonie si o sincronizare a inimii cu organele interne, cu respirația și cu creierul.

De ce avem nevoie sa existe aceasta Coerenta? Pentru ca atunci când ea exista, sistemul nervos acționează pe componenta parasimpatica, cea responsabila de starea de bine, calm, relaxare, stimulând digestia și procesele de regenerare și reparare a corpului, de echilibrare. Făcând constant exercitii de coerență, se formează noi sinapse și această sincronizare inima-respiratie-creier ajunge sa se producă foarte rapid.

ECHIPAMENTUL NEUROFEEDBACK ESTE APROBAT DE FDA? PENTRU CE UTILIZĂRI?

Echipamentul folosit în cadrul institutului produs de BrainMaster Technologies este autorizat de FDA și are trei FDA 510k separate (unul pentru hardware, unul pentru software și unul pentru baza de date).

Meriți să îți desăvârșești sănătatea!