BrainMap

Cea Mai Complexă Analiză de Creier, Acum în România

BrainMap reprezintă varianta mai specializată și mai complexă a unei encefalograme cantitative (qEEG) ce colectează și procesează date din peste 80.000 de puncte ale creierului. Pe baza acesteia, putem depista zonele cerebrale ce necesită antrenament neurofeedback. Prin antrenarea zonelor afectate, putem trata afecțiuni neuropsihice și boli degenerative sau putem îmbunătăți performanțe intelectuale și fizice.
×

Preț: 2.000 RON

Image

În ce constă un BrainMap?

brainmap proces

NU folosim stimuli electrici

Și NU se inserează nimic la nivelul craniului. Electrozii doar se așează pe suprafața capului. Nu provoacă dureri, senzații neplăcute sau reacții secundare.Singurul disconfort posibil poate apărea la așezarea electrozilor pe cap, deoarece apa salină este rece. Aceștia doar măsoară activitatea creierului, nu trimit stimuli electrici la nivelul creierului.

Tehnologie medicală fabricată în SUA

Deși această metodă de terapie este nouă în România, există studii de peste 60 de ani care dovedesc eficacitatea tehnologiei Neurofeedback. Chiar dacă există și alte aparaturi similare în țară, foarte multe nu sunt originale sau aprobate de federații medicale. În cazul nostru folosim o aparatură medicală exclusivă, aprobată FDA, fabricată și omologată în S.U.A..

Metodă de antrenament folosită de NASA

Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante.

Mii de pacienți și-au descoperit secretele creierului prin investigația BrainMap

Orice terapeut își dorește să fie cât mai eficient și să-și ajute pacienții să devină mai sănătoși, împliniți și mulțumiți cu viața lor.

La institutul nostru de neuroștiință, am ajuns la concluzia că tehnologia secolului nostru ne poate ajuta să oferim aceste lucruri pacienților și să-i ajutăm să primească o a doua șansă la echilibru fizic, emoțional și spiritual.

De aceea, am adus această tehnologie revoluționară în România. Acum ai șansa să beneficiezi și tu de efectele sale de lungă durată, ca să-ți schimbi radical calitatea vieții.

Etapele unui BrainMap

Fie că este vorba de ameliorarea unei afecțiuni neuropsihice sau de îmbunătățirea unei performanțe, procesul implică următoarele etape:

1️⃣ Anamneza psihică şi emoţională

La prima întâlnire, terapeutul va întocmi anamneza psihoterapeutică a pacientului. Aceasta pune bazele relației terapeutice și ne ajută să înțelegem ce l-a adus pe pacient în cabinet.

2️⃣ Ședința de BrainMap

Prin investigația BrainMap, harta activității creierului pacientului va fi înregistrată astfel:

  • Pacientul se aşează confortabil pe un scaun
  • Pe cap i se va aşeza o cască cu 19 electrozi de argint, plasați pe fiecare centru aferent zonelor neuro-anatomice ale creierului
  • Aceşti electrozi sunt prevăzuţi cu bureţi umeziţi cu apă salină, pentru a conduce activitatea electrică a creierului către hardware. Hardware-ul o măsoară şi o transmite mai departe software-ului de pe computer, pentru a o înregistra şi prelucra.
  • Pacientul va sta nemişcat 7 minute cu ochii închişi şi apoi 7 minute cu ochii deschişi
  • În aceste minute software-ul va putea realiza înregistrarea electroencefalogramei
  • Pe perioada investigaţiei pacientul nu vă simţii nimic, procedura fiind noninvazivă. Senzorii de EEG puși pe scalp doar citesc curenții emiși de creier şi nu există efecte secundare adverse.
3️⃣ Prelucrarea datelor pentru întocmirea raportului activităţii cerebrale

Acest proces poate dura câteva zile fiind unul foarte riguros.  

4️⃣ Interpretarea rezultatelor

La următoarea întâlnire,  terapeutul va interpreta raportul BrainMap și împreună cu pacientul, va alege protocolul de antrenament Neurofeedback cel mai potrivit pentru unicitatea creierului acestuia.

5️⃣ Ședințele de antrenament Neurofeedback Plus

Fiecare ședință de antrenament Neurofeedback Plus este personalizată fiecărui pacient în parte.

În funcție de rezultatul obținut la BrainMap se va lucra specific pe zonele din creier (ariile Brodmann) care au activitatea electrică în afara parametrilor de normalitate. Astfel, obiectivele pacientului vor fi atinse cu succes.

×

În ce constă procesul terapeutic?

BrainMap reprezintă varianta mai specializată şi mai complexă a unei electroencefalograme cantitative (QEEG).

Aceasta este o metodă științifică revoluționară de procesare a datelor, care măsoară activitatea creierului şi identifică toate tipurile de tulburări neuropsihice, realizând cartografierea creierului.

Cu alte cuvinte, BrainMap reprezintă harta creierului tău, în timp real, care dezvăluie nivelul de funcţionare al fiecărei arii (Brodmann) a creierului tău.

Pe baza analizei BrainMap, putem depista zonele cerebrale care au declanșat afecțiunile actuale.

Afecţiunile neuropsihice reprezintă, de fapt, activitatea electrică dezechilibrată a anumitor regiuni cerebrale.

Tratament neurofeedback.

În funcție de acestea, stabilim planul de terapie neurofeedback personalizat, bazat pe unicitatea creierului tău.

Neurofeedback Plus este o tehnică de intervenţie terapeutică şi de reglare cerebrală prin antrenament.

Cu ajutorului unui computer performant şi a stimulilor vizuali şi acustici, frecvenţele undelor cerebrale pot fi modificate, astfel încât activitatea electrică a ariei afectate să fie readusă în parametrii optimi.

Întrebări frecvente

Rezultatele sunt imediate?

Ca în cazul oricărei tehnici de medicină complementară, rezultatele nu se întâmplă instantaneu, într-o maniera magică sau forțată. Cu toate acestea, printr-un efort susținut pe perioada recomandată de terapeut, rezultatele vor fi satisfăcătoare! Să nu uităm de puterea gandului si cât de important este să investim încredere în practica noastră! 

 

Procedura nu este intruzivă și nu există efecte secundare adverse! Pacientul nu va simți nimic pe întreaga perioadă a ședințelor. Singurul posibil discomfort care poate interveni este aplicarea electrozilor pe scalp, deoarece aceștia sunt umeziți cu apă salină rece.

Singurul criteriu de selecție a pacienților este capacitatea de a sta nemișcați 7 minute, timp în care se colectează datele investigației BrainMap. Dacă acest criteriu este îndeplinit, pacienții sunt întâmpinați cu drag în cabinetele noastre, indiferent de vârstă. 

Certificări

Pe lângă specializările de bază ale fiecărui terapeut din echipă, certificate de școlile aferente, specialiștii Neurofeedback au trebuit instruiți și acreditați de Institutul de Cercetare al Creierului IFeN, Germania, pentru a putea utiliza în siguranță aparatura Neurofeedback.

Vrei să afli mai multe detalii?

Programează-te acum pentru o consultanță telefonică de 15 minute cu unul din specialiștii noștri să afli cum te poate ajuta terapia Neurofeedback Plus în cazul tău.