Când a fost ultima dată când te-ai trezit cu adevărat odihnit?
De câte ori ai pățit să te așezi în pat, iar peste câteva ore să-ți dai seama că, oricât de mult încerci, nu poți să adormi?
Sau indiferent de câte ore ai dormi, te trezești lipsit de energie și la fel de obosit ca și cum nu ai dormit deloc?
Tulburările de somn nu doar că îți afectează nivelul de energie, concentrarea și controlul emoțiilor. Dar în timp pot cauza afecțiuni mai grave, precum cele cardiovasculare, gastrice și neurologice.
Dacă ai probleme să adormi și să ai un somn neîntrerupt, sau trăiești frecvent episoade de somnambulism, paralizie în somn și bruxism, atunci este important să intervii și să tratezi tulburările de somn până când nu se agravează.
Iar o metodă eficientă, care te va ajuta să te bucuri din nou de un somn liniștit, este terapia Neurofeedback Plus.
La Institutul Brain Map Neuroscience folosim terapia revoluționară Neurofeedback Plus, bazată pe știința creierului, care te ajută să reduci tulburările de somn și să te trezești odihnit dimineața.
Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., terapia se bazează pe ”corectarea” nivelului de excitare al sistemului nervos central prin joacă.
Cu ajutorul elementelor auditive și vizuale, creierul tău învață să reacționeze diferit în situațiile care provoacă tulburările de somn.
Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente.
Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante.
Iar acum poți beneficia și tu de efectele terapiei Neurofeedback chiar în România!
Ce este Neurofeedback Plus?
Neurofeedback Plus reprezintă terapia 3 în 1 pentru rezultate cu până la 50% mai rapide față de terapia neurofeedback tradițională.
Această formă de terapie îmbină toate cele trei forme de antrenament neurofeedback (NFB + PBM + CIC) într-un mod personalizat pentru specificul creierului și nevoilor tale:
- Fotobiomodulația (PBM) – repară zonele afectate din creier
- Neurofeedback (NFB) – optimizează funcțiile creierului
- Coerență inimă-creier (CIC) – consolidează legătura dintre celulele nervoase, neuroni și celulele cardiace
Datorită tehnologiei folosite, putem ajunge până la cele mai spectaculoase rezultate în cazul afecțiunilor pentru care nu există leac.
Dată fiind complexitatea celor trei tipuri de terapie și zecile de moduri în care acestea pot fi aplicate, noi vom alege o combinație specifică fiecarui creier și potrivită pentru fiecare afecțiune sau nevoie în parte.
Conform Clasificării Internaționale a Tulburărilor de Somn, cele mai frecvente tulburări de somn pot fi ierarhizate după cum urmează:
- Insomnia acută/ subacută (de durată scurtă)
- Insomnia cronică (de durată lungă)
- Apneea centrală în somn, apneea obstructivă în somn, hipoventilatia și alte tulburări respiratorii care nu permit un somn odihnitor
- Hipersomnolența – aici intră mai multe afecțiuni precum narcolepsia, Sindromul Kleine-Levin, Sindromul de privare cronică de somn și altele.
- Tulburările de ritm circadian – spre exemplu cele cauzate de decalajele de fus orar în timpul călătoriilor, de job-urile care presupun lucrul în ture, etc.
- Parasomniile, așa cum este cazul pavorului nocturn, mai cunoscut sub denumirea de teroare nocturnă, a somnambulismului, paraliziei în somn, etc.
- Tulburările motorii de somn – de exemplu: Sindromul picioarelor neliniștite (boala Willis Ekbom), bruxismul, consumul unor medicamente și prezența unor alte afecțiuni asociate cu tulburări motorii.
Insomnia se referă la inabilitatea de a adormi, sau de a menține somnul pe durata nopții. Astfel, persoana afectată are parte de un somn superficial, neodihnitor. Este cea mai frecventă tulburare de somn la adulți.
Aceasta este o afecțiune medicală ce se manifestă indiferent de gradul de oboseală. În multe situații, persoanele care suferă de insomnie se simt obosite, însă nu reușesc să adoarmă.
Insomnia cronică netratată duce în timp la epuizare, dificultăți de concentrare, afectarea memoriei, toleranță scăzută la frustrare și mici neplăceri.
Pe termen lung, insomnia este un factor de risc pentru obezitate și afecțiuni cardiovasculare.
Printre simptomele insomniei se regăsesc:
- Dificultatea de a adormi în ciuda oboselii resimțite
- Treziri frecvente în cursul nopții
- Trezitul prea devreme dimineața
- Somnolență în timpul zilei, oboseală, stare de iritare
- Dificultatea de a readormi după trezirile nocturne
- Somn neodihnitor – chiar și după un număr normal de ore de somn, persoana se trezește dimineața obosită
- Necesitatea de a lua pastile pentru somn sau de a consuma alcool pentru a adormi
- Dificultatea de concentrare la activitățile zilnice, indiferent de natura lor (casnice, profesionale).
Principalele cauze care provoacă insomnie:
- Stresul, anxietatea și depresia sunt printre cauzele cele mai frecvente ale insomniei cronice.
De asemenea, unele stări emoționale intense (furia, grija excesivă) pot determina instalarea insomniei acute și/ sau amplificarea insomniei cronice.
- Existența unor boli poate perturba calitatea somnului:
- Astmul
- Alergiile
- Boala Parkinson
- Hipertiroidismul
- Boala de reflux gastroesofagian (BERG)
- Cancerul
- Durerile cronice etc.
- Administrarea unor medicamente prescrise de medic:
- Antidepresive
- Corticosteroizi
- Hormoni tiroidieni
- Medicamente pentru hipertensiune arterială
- Unele contraceptive.
- Existența altor tulburări ale somnului
Insomnia însăși reprezintă o tulburare de somn. Însă aceasta poate fi determinată de o altă tulburare de somn netratată, cum ar fi apneea în somn obstructiv, ori de sindromul picioarelor neliniștite.
Cum poți trata tulburările de somn cu ajutorul terapiei revoluționare Neurofeedback Plus
Din activitatea noastră și din lucru cu mii de pacienți am observat că tulburările de somn pot fi tratate prin antrenamente cerebrale Neurofeedback Plus (efecte demonstrate și de studii internaționale*).
Folosind un aparat medical specific și un program software, măsurăm activitatea undelor cerebrale și ajutăm pacienții cu tulburări de somn să-și schimbe propriile unde cerebrale.
Astfel, vei reuși să te odihnești în timpul somnului, fără să te trezești spontan, sau prea devreme, și vei putea scăpa de manifestările neplăcute de pe timpul zilei, cauzate de lipsa somnului. Ceea ce va duce la îmbunătățirea calității generale a vieții.
Mai mult, creierul tău este ajutat să dezvolte noi reţele neuronale. Practic, acesta învaţă noi moduri sănătoase de a răspunde vechilor factori declanşatori şi astfel se diminuează apariţia insomniilor.
În ce constă terapia?
În cadrul terapiei Neurofeedback Plus pentru tulburările de somn, vom parcurge 3 pași simpli împreună:
- Realizăm o investigație BrainMap, în care descoperim exact zonele cerebrale care au declanșat tulburările de somn. Astfel, ne dăm seama ce anume trebuie tratat și cum vom desfășura ședințele de terapie.
- Pe baza rezultatelor, primești un plan personalizat de tratament, potrivit pentru unicitatea creierului său.
- Respectă planul stabilit și prezintă-te la sesiunile periodice de antrenament cerebral.
Apoi, începi să vezi rezultatele: te trezești odihnit, poți adormi cu ușurință, ai mai multă energie și episoadele de iritabilitate vor dispărea.
Rezultatele terapiei
Ca în cazul oricărei tehnici de medicină complementară, rezultatele nu se întâmplă instantaneu, într-o manieră magică sau forțată. Cu toate acestea, printr-un efort susținut pe perioada recomandată de terapeut, rezultatele vor fi foarte satisfăcătoare!
Prin terapia Neurofeedback Plus se vor rezolva cauzele apariției tulburărilor de somn, astfel încât tu să ai parte de odihnă pe timpul nopții.
Trezește-te plin de energie după o noapte de somn odihnitor cu Neurofeedback Plus!
Dacă respecți planul de terapie, putem să te ajutăm să-ți îmbunătățești calitatea vieții și să scapi de insomnii sau alte tulburări de somn, care te împiedică să te bucuri de un somn odihnitor noaptea.
Dacă ai alte întrebări despre procedură sau vrei să afli dacă este potrivită pentru situația ta sau a unei persoane apropiate, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.