Trăiește o viață fără dureri: Vindecă fibromialgia, folosind terapia Neurofeedback Plus, unică în Europa

Proces noninvaziv cu rezultate permanente, adaptat pentru unicitatea creierului tău

Thumb
Vezi cum funcționează

Terapia dovedită clinic că tratează fibromialgia și îmbunătățește calitatea vieții pacientului.

Simți că te doare tot corpul de câteva luni și orice ai face, durerile nu dispar?

Te trezești noaptea din cauza durerilor și, deși dormi 7-9 ore, te simți la fel de obosit ca și cum nu ai dormit deloc?

Din cauza durerilor, nu te mai poți concentra pe activitățile din timpul zilei?

Nu numai că fibromialgia te împiedică să faci activități normale de zi cu zi. Ci îți afectează și calitatea vieții, durerea fiind prezentă constant.

Totuși, nu trebuie să trăiești cu fibromialgia toată viața! Există soluții care te pot ajuta să le tratezi definitiv.

La Institutul Brain Map Neuroscience folosim terapia revoluționară Neurofeedback Plus, bazată pe știința creierului, care te ajută să scapi de durerea și disconfortul zilnic.

Cum funcționează? Cercetătorii au ajuns la concluzia că fibromialgia amplifică senzațiile dureroase, afectând modul în care creierul și măduva spinării procesează semnalele dureroase și nedureroase.

Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., terapia se bazează pe antrenarea neuroplasticității creierului.

Aceasta ”repară” modul în care creierul percepe semnalele respective și determină formarea unor legături neuronale noi, care preiau funcțiile deja afectate de fibromialgie.

Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente. 

Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante. 

Iar acum poți beneficia și tu de efectele terapiei Neurofeedback Plus chiar în România!

Ce este Neurofeedback Plus?

Neurofeedback Plus reprezintă terapia 3 în 1 pentru rezultate cu până la 50% mai rapide față de terapia neurofeedback tradițională.

Această formă de terapie îmbină toate cele trei forme de antrenament neurofeedback (NFB + PBM + CIC) într-un mod personalizat pentru specificul creierului și nevoilor tale:

proces neurofeedback plus
 • Fotobiomodulația (PBM) – repară zonele afectate din creier
 • Neurofeedback (NFB) – optimizează funcțiile creierului
 • Coerență inimă-creier (CIC) – consolidează legătura dintre celulele nervoase, neuroni și celulele cardiace

Datorită tehnologiei folosite, putem ajunge până la cele mai spectaculoase rezultate în cazul afecțiunilor pentru care nu există leac.

Dată fiind complexitatea celor trei tipuri de terapie și zecile de moduri în care acestea pot fi aplicate, noi vom alege o combinație specifică fiecarui creier și potrivită pentru fiecare afecțiune sau nevoie în parte.

Fibromialgia reprezintă o afecțiune caracterizată de dureri răspândite la nivelul musculaturii scheletului, însoțite de: 

 • Oboseală
 • Stări de somnolență
 • Alterarea bunei dispoziții 
 • Probleme de memorie. 

Simptomele își fac apariția în urma unui eveniment, precum traumatismele, intervențiile chirurgicale, infecțiile, sau stresul psihologic intens. În alte cazuri, simptomele apar în timp, nefiind declanșate de un eveniment anume. 

Femeile sunt mai predispuse să sufere de fibromialgie decât bărbații. Mulți oameni care au fibromialgie, prezintă și de dureri de cap, afecțiuni ale articulației temporomandibulare, sindromul de colon iritabil, anxietate și depresie.

 1. Durerea musculo-scheletală răspândită

Este adesea descrisă ca fiind o durere constantă, care durează cel puțin 3 luni. Pentru a fi considerată o durere răspândită, ea trebuie să apară în partea inferioară și superioară a corpului în același timp.

 1. Oboseala 

Cei afectați de fibromialgie adesea se trezesc obosiți, deși dorm perioade lungi. Somnul este de obicei întrerupt de durere, pacienții experimentând sindromul de picioare neliniștite și apnee în timpul somnului.

 1. Dificultăți cognitive - ceața fibroasă afectează capacitatea de gândire și de concentrare.

De multe ori, fibromialgia apare și în cadrul altor afecțiuni, cum ar fi:

 • Sindromul de colon iritabil;
 • Sindromul de oboseală cronică;
 • Migrene și alte tipuri de durere de cap;
 • Cistită interstițială sau sindromul vezicii dureroase (SVD);
 • Afecțiuni ale articulației temporomandibulare;
 • Anxietate;
 • Depresie;
 • Sindromul de tahicardie posturală ortostatică.

Există câțiva factori care pot conduce la declanșarea fibromialgiei:

 1. Genetici - deoarece fibromialgia tinde să se transmită din generație în generație, pot apărea câteva mutații genetice care fac pacientul să fie mai susceptibil la această afecțiune.
 2. Infecții - Anumite infecții pot declanșa sau agrava fibromialgia.
 3. Traume emoționale sau fizice - fibromialgia poate fi declanșată de un eveniment fizic, de exemplu, un accident de mașină, sau de stresul psihic prelungit.

Cum ajută această terapie în fibromialgie?

 • Terapia Neurofeedback Plus arată rezultate pozitive în tratarea fibromialgiilor, mai ales dacă se intervine din timp. Cu cât se începe mai devreme, cu atât putem reduce mai rapid impactul simptomelor ❗ 
 • Folosind un aparat medical specific și un program software, măsurăm activitatea undelor cerebrale și ajutăm pacienții cu fibromialgie să-și schimbe propriile unde cerebrale. Astfel, vei reuși să-ți ameliorezi simptomele și să-ți îmbunătățești calitatea generală a vieții.
 • Datorită neuroplasticității (capacitatea creierului de a se adapta), putem forma noi căi neuronale, care pot îmbunătăți funcțiile motorii, senzitive și autonome în viața de zi cu zi.

În ce constă terapia?

În cadrul terapiei Neurofeedback Plus pentru fibromialgie, vom parcurge 3 pași simpli împreună:

 1. Realizăm o investigație BrainMap, în care descoperim exact zonele cerebrale care au declanșat fibromialgia. Astfel, ne dăm seama ce anume trebuie tratat și cum vom desfășura ședințele de terapie.
 2. Pe baza rezultatelor, primești un plan personalizat de tratament, potrivit pentru unicitatea creierului său. 
 3. Respectă planul stabilit și prezintă-te la sesiunile periodice de antrenament cerebral.

Apoi, începi să vezi rezultatele: ai mai mult control asupra corpului tău, durerile cronice dispar treptat, iar tu te poți bucura de activitățile zilnice, fără să simți disconfort.

Rezultatele terapiei

Din activitatea noastră și din lucru cu mii de pacienți am observat că, prin terapia Neurofeedback Plus, putem reduce considerabil neplăcerile cauzate de fibromialgii, dacă intervenim din timp. 

După antrenarea specifică a zonelor afectate, pacientul poate duce o viață mult mai calitativă, reușind să diminueze durerile persistente, oboseala cronică și dificultățile de concentrare (efecte demonstrate și de studii internaționale*).

Vindecă disconfortul, oboseala și durerile prin Neurofeedback Plus

Dacă respecți planul de terapie, putem să te ajutăm să tratezi fibromialgia. Astfel, tu vei putea trăi o viață calitativă, lipsită de disconfortul, durerile și de neplăcerile cauzate de aceasta.

Dacă ai alte întrebări despre procedură sau vrei să afli dacă este potrivită pentru situația ta sau a unei persoane apropiate, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Programează o Discuție Telefonică Gratuită

Dacă ai alte întrebări despre cum te putem ajuta să tratezi fibromialgia folosind Neurofeedback, cum se potrivește situației tale în particular și care sunt pașii exacți pe care trebuie să-i urmărești, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Vrei să afli mai multe detalii?

Programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri să afli cum te poate ajuta terapia Neurofeedback Plus în cazul tău.