O viață mai bună începe cu echilibrul hormonal
Nimeni nu vrea să fie controlat de proprii hormoni. În special atunci când ești afectat de tulburări hormonale, ce îți provoacă situații deranjante:
- Emoții intense și nejustificate
- Scăderea libidoului
- Tulburări de somn și lipsă de energie
- Dereglări la nivelul metabolismului, ce duc la creșteri în greutate
Hormonii sunt substanțe chimice esențiale în funcțiile corpului. Iar dacă apare un dezechilibru hormonal…aceste funcții nu au loc corespunzător și duc la afectarea calității vieții.
Printre cele pe care le tratăm la institutul nostru, se află:
Se referă la încetarea permanentă a menstruației timp de 12 luni consecutive, din cauza scăderii producției de hormoni estrogen și progesteron de către ovare.
În timpul menopauzei, femeile pot experimenta o varietate de simptome fizice și emoționale, inclusiv:
- Bufeuri
- Transpirații nocturne
- Schimbări de dispoziție
- Uscăciune vaginală
- Scăderea libidoului
- Tulburări de somn.
Deși menopauza este o parte naturală a procesului de îmbătrânire, unele femei au aceste simptome amplificate, afectându-le viața de zi cu zi.
Cunoscută și sub numele de menopauză masculină, este o scădere graduală a nivelurilor de testosteron la bărbați, care apare odată cu îmbătrânirea.
Unele simptome comune ale andropauzei includ:
- Scăderea nevoilor sexuale
- Disfuncție erectilă
- Scăderea masei și forței musculare
- Creșterea grăsimii corporale
- Scăderea densității osoase
- Oboseală
- Schimbarea comportamentului în cuplu
- Schimbări de dispoziție
- Tulburări de somn.
Aceste simptome pot varia în severitate și durată și pot afecta calitatea vieții unui bărbat.
Este o afecțiune caracterizată prin creșterea excesivă și neobișnuită a părului la femei, într-un tipar tipic la bărbați.
Include creșterea părului pe față, piept, spate și abdomen, precum și în alte zone ale corpului. Hirsutismul este adesea cauzat de un exces de hormoni masculini numiți androgeni, care sunt produși și de ovare, glandele suprarenale sau alte părți ale corpului.
Apare din cauza fluctuațiilor hormonale din organism. Se asociază de obicei cu pubertatea, menstruația, sarcina sau menopauza. Acest tip de acnee este cel mai frecvent întâlnit la femei. Și este caracterizat de chisturi și noduli profunzi și dureroși, care apar în principal pe partea inferioară a feței, linia maxilarului și gât.
Androgenii pot determina un exces de grăsime, care blochează porii și duce la dezvoltarea acneei. Acneea hormonală poate fi, de asemenea, asociată cu alte simptome, cum ar fi menstruație neregulată, schimbări de dispoziție și creștere în greutate.
Reprezintă abateri de la un ciclu menstrual normal. Câteva exemple de dereglări menstruale includ:
- Amenoree: absența menstruației timp de 3 sau mai multe luni consecutive
- Oligomenoree: perioade rare cu cicluri mai lungi de 35 de zile
- Polimenoree: perioade frecvente cu cicluri mai scurte de 21 de zile
- Menoragie: sângerare abundentă sau perioade care durează mai mult de 7 zile
- Metroragie: sângerare neregulată între perioade
Dismenoree: menstruație dureroasă
Tiroida și hormonii produși de aceasta joacă un rol important în reglarea metabolismului organismului. Glanda tiroidă produce hormoni care controlează multe funcții ale corpului, inclusiv ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelurile de energie.
Hipotiroidismul: glanda nu produce suficient hormon tiroidian, ceea ce poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseala, creșterea în greutate și depresia.
Hipertiroidismul: glanda produce prea mult hormon tiroidian, ceea ce poate provoca simptome precum pierderea în greutate, anxietatea și ritmul cardiac rapid.
Glanda pituitară (sau hipofiza) produce și secretă o varietate de hormoni, care controlează multe funcții corporale, inclusiv creșterea și dezvoltarea, metabolismul, reproducerea și răspunsul la stres.
Hipopituitarismul: producere redusă de hormoni hipofizari. Cauzează o gamă largă de simptome în funcție de hormonul afectat, cum ar fi deficitul de hormon de creștere sau insuficiență suprarenală.
Hiperpituitarismul: producere exagerată de hormoni hipofizari. Duce la o gamă largă de simptome în funcție de hormonul afectat, cum ar fi gigantismul sau acromegalia.
Din ce cauze apar aceste tulburări hormonale?
Dereglările hormonale apar din mai multe motive, inclusiv:
- Stres
- Schimbări de greutate
- Anumite afecțiuni medicale
- Medicamente
- Factori de stil de viață: alimentație, mediu de trai etc.
Deși există tratamente medicale pentru tulburări homonale, durează mult timp până când se reinstaurează echilibrul hormonal.
Dacă vrei să accelerezi procesul și să-ți schimbi radical calitatea vieții eliminând disconfortul creat de acestea, o modalitate eficientă este să îmbini tratamentul medical cu terapia Neurofeedback Plus!
Vindecă tulburările hormonale prin Neurofeedback Plus!
La Institutul Brain Map Neuroscience folosim terapia revoluționară Neurofeedback Plus, bazată pe știința creierului, care tratează tulburările hormonale menționate mai sus.
Cum funcționează? Cercetătorii au ajuns la concluzia că simptomele asociate pot fi tratate și ținute sub control, prin modificarea structurii creierului.
De exemplu, dacă suferi de menopauză, neurofeedback-ul te ajută să scapi de tulburările de somn cauzate de aceasta. Sau, dacă ai dezvoltat o acnee hormonală pe fond de stres, terapia te ajută să ții stresul sub control.
Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., terapia se bazează pe antrenarea neuroplasticității creierului. Aceasta ”repară” modul în care creierul reacționează în prezența factorilor ce declanșează tulburările hormonale și determină formarea unor legături neuronale noi, care învață creierul să adopte comportamente și obiceiuri sănătoase.
Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente.
Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante.
Iar acum poți beneficia și tu de efectele terapiei Neurofeedback Plus chiar în România!
Ce este Neurofeedback Plus?
Neurofeedback Plus reprezintă terapia 3 în 1 pentru rezultate cu până la 50% mai rapide față de terapia neurofeedback tradițională.
Această formă de terapie îmbină toate cele trei forme de antrenament neurofeedback (NFB + PBM + CIC) într-un mod personalizat pentru specificul creierului și nevoilor tale:
- Fotobiomodulația (PBM) – repară zonele afectate din creier
- Neurofeedback (NFB) – optimizează funcțiile creierului
- Coerență inimă-creier (CIC) – consolidează legătura dintre celulele nervoase, neuroni și celulele cardiace
Datorită complexității terapiei, putem ajunge cele mai spectaculoase rezultate în cazul afecțiunilor pentru care nu există leac.
Dată fiind complexitatea celor trei tipuri de terapie și zecile de moduri în care acestea pot fi aplicate, noi vom alege o combinație specifică fiecarui creier și potrivită pentru fiecare afecțiune sau nevoie în parte.
Cum ajută terapia Neurofeedback Plus în tulburări hormonale?
- Antrenamentele prin Neurofeedback Plus arată rezultate pozitive în tratarea tulburărilor hormonale, iar tiparele noi dobândite rămân prezente pe toată durata vieții. Cu cât se începe mai devreme, cu atât putem reduce mai rapid impactul simptomelor ❗
- Folosind un aparat medical specific și un program software, măsurăm activitatea undelor cerebrale și ajutăm pacienții să-și schimbe propriile unde cerebrale.
- Astfel, aceștia reușesc să-și reducă simptomele și să-și îmbunătățească radical calitatea generală a vieții (efecte demonstrate și de studii internaționale*).
- Mii de pacienți au fost tratați prin Neurofeedback Plus la Institutul BrainMap Neuroscience. Pacienți cu afecțiuni precum fibromialgie, sciatică, depresie, dar și cu dezechilibre hormonale precum dereglări menstruale, hirsutism și andropauză.
În ce constă terapia?
În cazul tulburărilor hormonale, procesul terapeutic constă în 3 pași simpli, pe care îi parcurgem împreună:
- Faci o investigație BrainMap, în care descoperim exact zonele cerebrale pe care vom lucra. Astfel, ne dăm seama cum vom desfășura ședințele de terapie.
- Pe baza rezultatelor, primești un plan personalizat de tratament, potrivit pentru unicitatea creierului tău.
- Respecți planul stabilit și te prezinți la sesiunile periodice de antrenament cerebral.
Chiar după primele ședințe, vei observa că disconfortul creat de dezechilibre hormonale se atenuează, te simți stabil emoțional și corpul tău devine echilibrat.
Rezultatele terapiei
Respectând planul de terapie, putem să ajutăm persoanele cu tulburări hormonale să-și trateze definitiv afecțiunea și să-și îmbunătățească radical calitatea vieții. Rezultatele sunt permanente, datorită faptului că antrenăm direct creierul și acesta își remodelează structurile neuronale, prin joacă.
Dacă ai alte întrebări despre procedură sau vrei să afli dacă este potrivită pentru situația ta sau a unei persoane apropiate, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.