Terapia dovedită clinic că tratează sciatica și îți îmbunătățește calitatea vieții
Până la 40% din populația globului suferă de sciatică (conform Harvard Health). Nu numai că afecțiunea te împiedică să realizezi anumite mișcări în viața de zi cu zi, ci îți provoacă constant disconfort, durere și neplăceri.
Totuși, nu trebuie să trăiești cu această durere în fiecare zi! Există soluții terapeutice care te pot ajuta să le vindeci definitiv.
La Institutul Brain Map Neuroscience folosim o tehnologie revoluționară de Neurofeedback bazată pe știința creierului, care te ajută să ameliorezi durerea din sciatică.
Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., terapia se bazează pe antrenarea neuroplasticității creierului. Aceasta determină formarea unor legături neuronale noi, care te vor ajuta să atenuezi durerea declanșată de nervul sciatic în zona bazinului și coapsei.
Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente.
Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante.
Iar acum poți beneficia și tu de efectele terapiei prin Neurofeedback chiar în România!
Ce este sciatica?
Sciatica reprezintă durerea de picior, localizată în una sau mai multe rădăcini nervoase din zona lombară și sacrală (de obicei L4-S2).
Nervul sciatic este responsabil de controlul mușchilor coapsei posterioare și a tuturor mușchilor situați mai jos de genunchi.
Acesta transmite impulsuri senzitive din zona posterioară coapsei, zona posterioară și laterală a membrului inferior și din toată planta. Durerea sciatică se manifestă astfel pe lungimea nervului sciatic: pornește din partea de jos a spatelui și radiază spre fesă și picior.
Cauzele durerii sciatice:
- Hernia de disc care irită sau comprimă o rădăcină nervoasă – 95% din cazurile de sciatică apar prin afectarea rădăcinii L5 sau S1 printr-o hernie de disc lombară;
- Stenoza spinală (îngustarea canalului);
- Spondilolistezis – subluxația anterioară a unui corp vertebral pe celălalt;
- Osteoartrita – degradarea țesuturilor coloanei lombare poate comprima sau irita una sau mai multe rădăcini ale nervului sciatic;
- Traumatisme lombare și ale nervului sciatic – fracturi ale capului femural, traumatisme la nivelul pelvisului;
- Tumori la nivelul canalului spinal, care comprimă rădăcinile nervoase;
- Hematoame (acumularea de sânge) sau abcesele;
- Sindromul piriform – constă în compresia nervului sciatic la nivelul mușchiului piriform, ceea ce poate determina simptome precum durere cu caracter de arsură și amorțeală, ce se extind în toată zona membrelor inferioare.
Factori de risc
- Vârsta – modificările coloanei vertebrale legate de vârstă sunt cele mai frecvente cauze de sciatică;
- Obezitatea – prin creșterea stresului asupra coloanei vertebrale, greutatea corporală în exces poate contribui la modificările coloanei vertebrale care declanșează sciatica;
- Sedentarismul – persoanele care stau în picioare pentru perioade prelungite sau au un stil de viață sedentar au mai multe șanse de a dezvolta sciatică decât persoanele active;
- Diabetul;
- Antecedentele de traumatisme spinale;
- Osteoartrita;
- Fumatul – nicotina din tutun poate deteriora țesutul coloanei vertebrale, poate slăbi oasele și poate accelera uzura discurilor vertebrale.
Cum se manifestă sciatica?
Durerea lombară– reprezintă contractura dureroasă a mușchilor de la nivelul coloanei vertebrale, care se extinde până la nivelul piciorului.
Durerea radiculară – se resimte ca o senzație persistentă de arsură sau o durere ascuțită, înțepătoare, care pornește din zona lombară sau de la nivelul fesei și radiază în fața sau în spatele coapsei și/sau gambei până în călcâi, fiind agravată de eforturi fizice, contractura abdominală, eforturile provocate de tuse, diminuă în repaus. Este frecvent însoțită de furnicături și amorțeală, toate cu acelaşi traseu.
Tulburări la nivelul sfincterelor– golirea vezicii, defecaţia, potența.
Cum ajută Terapia Neurofeedback Plus în sciatică?
Antrenamentele prin neurofeedback arată rezultate pozitive în tratarea durerii sciatice, mai ales dacă se începe devreme terapia. Cu cât începem mai devreme, cu atât putem reduce mai rapid impactul simptomelor ❗
Folosind un aparat medical specific și un program software, măsurăm activitatea undelor cerebrale și ajutăm pacienții cu sciatică să-și schimbe propriile unde cerebrale. Astfel, vei reuși să reduci simptomele și să-ți îmbunătățești calitatea generală a vieții.
În ce constă procedura?
În cadrul terapiei cu neurofeedback pentru sciatică, vom parcurge 4 pași simpli împreună:
- Realizăm o investigație BrainMap, în care descoperim exact zonele cerebrale care au declanșat sciatica. Astfel, ne dăm seama ce anume trebuie tratat și cum vom desfășura ședințele de terapie.
- Pe baza rezultatelor, primești un plan personalizat de tratament neurofeedback, potrivit pentru unicitatea creierului tău.
- Respectă planul stabilit și prezintă-te la sesiunile periodice de antrenament cerebral
- Începi să vezi rezultatele: ai mai mult control asupra corpului tău, iar durerile dispar treptat și nu te mai împiedică să faci activitățile ce-ți plac cu adevărat.
Rezultatele Terapiei Neurofeedback Plus în cazul durerii sciatice
Din activitatea noastră și din lucru cu mii de pacienți am observat că, prin antrenamente cerebrale Neurofeedback, putem reduce considerabil impactul durerilor sciatice, dacă intervenim din timp.
După antrenarea specifică a zonelor afectate, pacientul poate duce o viață mult mai calitativă, reușind să diminueze senzațiile de durere din zona inferioară a corpului (efecte demonstrate și de studii internaționale).
Vindecă durerile ascuțite provocate de sciatică
Dacă respecți planul de terapie, putem să te ajutăm să scapi de durerile ascuțite și senzația de amorțeală și furnicături, declanșate de sciatică. Astfel, tu vei putea trăi o viață calitativă, lipsită de disconfort.
Dacă ai alte întrebări despre procedură, sau vrei să afli dacă este potrivită pentru situația ta sau a unei persoane apropiate, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.