Procedura Brainmap si Neurofeedback

Procesul terapeutic BrainMap – Neurofeedback 

Fie ca este vorba de ameliorarea unei afecțiuni neuropsihice sau de îmbunătățirea unei performanțe, reușita în atingerea obiectivelor ține de parcurgerea următoarelor etape:

Tratament neurofeedback.
Anamneza psihică şi emoţională

La prima întâlnire, specialiștii Neurofeedback vor întocmi anamneza psihoterapeutică a pacientului pentru a pune bazele relației terapeutice și a înțelege ce l-a adus pe pacinet în cabinet.   

Ședința de BrainMap

Prin investigația BrainMap, harta activității creierului pacientului va fi înregistrată astfel: 

  • Pacientul se aşează confortabil pe un scaun
  • Pe cap i se va aşeza o cască cu 19 electrozi de argint, plasați pe fiecare centru aferent zonelor neuro-anatomice ale creierului
  • Aceşti electrozi sunt prevăzuţi cu bureţi umeziţi cu apă salină, pentru a conduce activitatea electrică a creierului către hardware-ul care o vă măsoară şi care o va transmite mai departe software-ului de pe computer, pentru a o înregistra şi prelucra.
  • Pacientul va sta nemişcat 7 minute cu ochii închişi şi apoi 7 minute cu ochii deschişi
  • În aceste minute software-ul va putea realiza înregistrarea electroencefalogramei
  • Pe perioada investigaţiei pacientul nu vă simţii nimic, procedura fiind noninvazivă. Senzorii de EEG puși pe scalp doar citesc curenții emiși de creier şi nu există efecte secundare adverse.
Prelucrarea datelor pentru întocmirea raportului activităţii cerebrale

Acest proces poate dura câteva zile fiind unul foarte riguros.  

Interpretarea rezultatelor

La urmatoarea întalnire,  specialistul Neurofeedback va interpreta raportul BrainMap și împreună cu pacientul, vor alege protocolul de antrenament Neurofeedback cel mai potrivit. 

Ședințele de antrenament Neurofeedback

Fiecare ședință de antrenament Neurofeedback este personalizată fiecărui pacient în parte.

În funcție de rezultatul obținut la BrainMap se va lucra specific pe zonele din creier (ariile Brodmann) care au activitatea electrică în afara parametrilor de normalitate. Astfel, obiectivele pacientului vor fi atins cu succes.

[ibkg_button buttontext='📅 Programează un BrainMap' docid='11' locationid='2']