Fă cunoștință cu tehnologia Neurofeedback!

Tratament neurofeedback.

Neurofeedback-ul (EEG biofeedback) este un antrenament pentru creier.

Creierul – cel mai important organ al fiinţei umane şi totuşi una dintre cele mai mari enigme. În prezent este demistificat din ce în ce mai mult, în fiecare zi, prin intermediul medicinii moderne şi al neuroștiințelor. Până de curând, în facultăţile de medicină occidentală, se preda teoria conform căreia ne naștem cu un număr finit de neuroni care nu sunt capabili să se reproducă iar pe zi ce trece, aceştia mor, reversibilitatea procesului fiind imposibilă. Neuroștiințele actuale nu ezită să contrazică această paradigmă medicală învechită şi propun o cu totul şi cu totul altă abordare, datorită ultimelor descoperiri. Creierul nu doar că este capabil să producă noi neuroni, ci are şi capacitatea de a se remodela şi de a crea sinapse noi în fiecare zi, cu puţin ajutor intrinsec şi extrinsec.

“Creierul oboseşte de prea multă odihnă”

Brain Map şi Neurofeedback. Ce sunt şi la ce deservesc?

Neurofeedback-ul – inovaţie în tehnologia medicală pentru îmbunătăţirea stării de sănătate.

Cercetători ai neuroștiințelor depun eforturi să dezvolte această tehnologie încă din anii ‘80. În România, această tehnologie a ajuns pentru prima oară acum 10 ani, însă performanţele sale erau rudimentare, iar protocoalele şi adresabilitatea erau de asemenea limitate. Acum, cel mai complex şi mai performant echipament la nivel mondial este disponibil chiar la Braşov.

Neurofeedback-ul este o tehnică de intervenţie terapeutică şi de antrenament cerebral, bazat pe o tehnologie revoluţionară care îmbunătăţeşte şi echilibrează activitatea cerebrală.

Brain Mapping-ul este o procedură de EEG (electroencefalogramă) mult mai specializată şi completă. Este o metodă ştiinţifică revoluţionară de identificare a hărţii creierului şi de măsurare a activităţii cerebrale. Cu ajutorul ei se pot observa toate tipurile de manifestări emoționale și comportamentale de tip negativ sau orice tulburare neuropsihică.

După depistarea acestora prin procedura Brain Map, prin intermediul antrenamentelor de Neurofeedback acestea pot fi remediate. Mai mult, Brain Mapping-ul ajută la identificarea aptitudinilor native individuale, ca mai apoi, antrenamentele de Neurofeedback să le amplifice până la performanţe uimitoare.

Renumitul autor şi cercetător neurostiintific american, Dr. Joe Dispenza, foloseşte această tehnologie revoluţionară în studiile ce se regăsesc publicate şi în cărţile sale. Domeniul său de activitate se situateaza la liziera între ştiinţă şi spiritualitate. Spre exemplu, în cartea “Supranatural” utilizează Brain Map-ul pentru a verifica dacă propunerea sa terapeutică este cu adevărat eficientă. Astfel, el a descoperit ce schimbări benefice la nivelul structurii cerebrale poate aduce meditația propusă de el.

Sistemele neurofeedback au fost testate pe scară largă, clinic și tehnic și sunt aprobate ca dispozitive medicale. Acestea sunt folosite la nivel mondial, în tot felul de cabinete, de către medici, terapeuţi, psihoterapeuţi şi chiar de către oamenii de ştiinţă, în laboratoare de cercetare. Toţi cei enumeraţi sunt în măsură să folosească aceste tehnologii abia după obţinerea calificărilor necesare, de la Institutele de Cercetare a Creierului IFEN din Germania sau din SUA.

Cum aflu dacă Neurofeedback este potrivit pentru mine?

Neurofeedback-ul se adresează problemelor legate de dereglarea funcțiilor creierului. Numeroase afecțiuni au la bază lipsa unei reglări naturale şi optime a creierului și a proceselor implicate. Neurofeedback-ul te poate ajuta dacă suferi de:

 • Anxietate sau atacuri de panică
 • Depresie sau dereglări ale somnului
 • Dezechilibre hormonale sau alimentare
 • Dificultăți de atenție sau tulburări de comportament
 • Adicţii sau instabilitate emoţională
 • Simptome premenstruale sau de menopauză
 • Şi lista continuă…

De asemenea, Neurofeedback-ul remediază şi afecţiuni din patologia gravă precum:

 • Epilepsie
 • Tulburări din spectrul autist
 • Parkinson
 • Tourette sau alte ticuri verbale sau comportamentale
 • Paralizii cerebrale
 • Recuperare după accidente vasculare cerebrale
 • Tinnitus
 • Şi lista continuă…

Antrenarea creierului este utilă și sportivilor de performanță pentru îmbunătăţirea abilităților și talentelor înnăscute, spre atingerea și depășirea potențialului lor maxim. Neurofeedback antrenează procesele utilizate de creier în timpul activităţilor sportive, cum ar fi:

 • Concentrarea
 • Rezistenţa
 • Anduranţa
 • Răspunsul la stres şi situaţii solicitante emoţional
 • Sistemul decizional
 • Viteza de reacţie , ș.a.m.d

Brain Map-ul este util, deasemenea, și în procesul de orientare profesională.  Descoperire înclinaţiilor native și a abilităţilor cognitive, este un lucru imperativ înainte de alegerea carierei. Acestea pot fi potențate cu ajutorul neurofeedback în așa fel încât tânărul pornit în viața să facă cele mai sănătoase și potrivite alegeri pentru el.

Pentru persoanele geniale sau cu talente înnăscute excepționale, antrenarea creierului devine utilă prin întărirea pattern-urilor pozitive și uşurarea oricăror activități conexe care vin în sprijinul activității de bază. Bucură-te de progresul tehnologic pentru a-ţi desăvârşii fiinţa şi arta!

Cum şi unde mă programez?

Nu putem schimba cine suntem. Însă putem să schimbăm modul în care ne raportăm la problemele noastre. Dacă şi tu eşti pregătit să faci această incursiune în adâncul creierului tău, super tehnologia Neurofeedback te aşteaptă chiar azi la Braşov! Ambientul cabinetului şi al oraşului îţi vor fi de leac şi pe bun plac.

Meriţi să afli ce te ţine pe loc! Meriţi să ieşi din aceleaşi tipare vicioase de care te-ai săturat! Meriţi să ai acces la progresul medical, pentru a-ţi îmbunătăţii viaţa! Meriţi să te cunoşti la performanţa ta maximă!

Pentru programări:

 • Poţi lăsa mesaj pe site-ul nostru şi vei fi contactat
 • Poţi apela numerele de telefon disponibile