Tratamentul simptomelor autismului prin terapia Neurofeedback Plus

Ameliorăm tulburările din spectrul autist în 3 pași simpli și te ajutăm să-i asiguri copilului tău un viitor mai bun prin Terapia Neurofeedback Plus, unică în Europa

Proces noninvaziv cu rezultate permanente, adaptat pentru unicitatea creierului copilului tău

Image
Poveste de succes: Neurofeedback pentru autism
Poveste de succes: Neurofeedback pentru autism
Thumb
Vezi cum funcționează

La Institutul Brain Map Neuroscience folosim tehnologia Neurofeedback, bazată pe știința creierului, pentru a-ți ajuta copilul să învingă simptomele autismului. Această tehnologie a fost dezvoltată în SUA iar acum este disponibilă și în România, ca metodă de tratament pentru afecțiuni neuropsihice și boli degenerative.

Beneficiile Terapiei Neurofeedback Plus:

 • Terapie științifică, dezvoltată în urma a zeci de ani de cercetare în domeniul neuroștiinței
 • Evoluția copilului este ireversibilă
 • Terapia este non-invazivă și nu are efecte secundare
 • Procedura este nedureroasă și nu implică stimuli electrici sau alte tehnici ineficiente
 • Nu este necesară continuarea terapiei acasă
 • Ședințele de terapie sunt interactive, adaptate de către specialiștii noștri pentru fiecare copil în parte, astfel încât acesta să ajungă să iubească antrenamentele și să fie întotdeauna nerăbdător pentru următoarea ședință
 • Acest antrenament cerebral lucrează cu precizie zonele creierului în care sunt afectate tiparele asociate cu autismul.

Află mai multe despre rezultatele pe care le putem obține împreună în cazul specific al copilului tău, precum și alte informații ce țin de procedură, durată și costuri. Programează chiar acum o discuție telefonică gratuită cu unul din specialiștii noștri neurofeedback.

Copii și părinți fericiți

Se vede și pe Mihai că este mult mai liniștit, durerile sunt rare, doarme bine noaptea - se mai trezește uneori, dar nu mai plânge. Dimineața când se trezește este mai relaxat, iar când se mai întâmplă să se lovească dimineața este foarte puțin ca și timp și de cele mai multe ori nu îi dau de liniște sau durere. Este mult mult mai cooperant și răbdător, se chinuie să spună orice cuvânt, propoziție, fără să protesteze. Cu mâncarea tot blenduit acceptă, doar dulciurile și salatini biscuiți mestecă.

Înainte...horror. Se culca târziu noaptea, se trezea noaptea și plângea, avea dureri, cred. Dimineața când se trezea plângea și se lovea de durere, stres, iar în timpul zilei avea de asemenea dureri. Înainte nu era așa cooperant, era mult mai stresat când îi cererea cineva sa facă sau să zică ceva, spunea mai puține cuvinte, mai simple - o silabă, două, acum se leagă de orice cuvânt sau propoziție să spună, bineînțeles silabisit, la cerere (nu din propria inițiativă, din propria inițiativaă este doar mâncatul dulciurilor). Înainte nu era așa prezent ca acum, nu era așa receptiv, în special pe partea de repetat. Nu era asa iubăreț cum este acum - acum îmi ia mana să îl gâdil, să mă joc cu el. Înainte nu avea privirea pe care o are acum, pe stradă nu era prea interesat, acum se uită în toate direcțiile, studiază, nu mă mai lasă acum să îl țin de mână pe stradă.

Bună ziua! Am amânat prea mult acest mesaj... Poate dacă ceva nu era în regulă îl scriam imediat, dar invers am tot amânat.  În fine, niciodată nu este prea târziu. Vreau să vă mulțumesc pentru tot, pentru vorbele frumoase, pentru căldura cu care ne-ați întâmpinat de fiecare dată, MULȚUMESC!! Cel mai important lucru este că băiatul s-a schimbat total, este mult mai înțelegător, mult mai liniștit, se concentrează mult mai bine, drumul parcurs până acum nu a fost ușor, dar a meritat! VĂ MULȚUMESC!

Pentru băiețelul nostru de nici 3 anișori, la începerea terapiei, diagnosticat cu TSA, faptul că a făcut acea primă sesiune de 15 ședințe a însemnat "TREZIREA"! Trezirea la viața reală, la lumea înconjurătoare, totul începea să fie interesant și atrăgător. S-a diminuat foarte mult nevoia de TV, iar eu ca mămică am observat în ochișorii lui, încă după prima ședință, altă privire... efectiv mă vedea și la propriu și la figurat! Terapeuta a sesizat schimbări mari în bine și ne-a spus că a ieșit complet din stadiul de nefuncțional! A început să imite mult, să repete sunete și acțiuni, să fie mult mai liniștit. De-abia așteptăm să începem seria nouă de ședințe și să ne reîntâlnim cu un colectiv de oameni extraordinari și profesioniști!

Ce este autismul și cum se manifestă?

În timp ce autismul (cunoscut si sub denumirea de tulburarea de spectru autist sau TSA) poate fi diagnosticat la orice vârstă, simptomele devin vizibile de obicei în primii doi ani din viața unui copil.

Autismul poate provoca dificultăți în comunicare, comportamente repetitive, anxietate și poate afecta viața copilului tău la școală, la muncă și în relațiile sociale.

Simptomele autismului la copii:

Autismul infantil prezintă o serie de manifestări particulare ce pot fi observate în majoritatea copiilor diagnosticați cu TSA:

 • Nu răspund la numele lor
 • Evită contactul vizual
 • Devine foarte supărat dacă nu-i place un anumit gust, miros sau sunet
 • Prezintă mișcări repetitive, cum ar fi agitarea mâinilor sau legănarea corpului
 • Nu vorbește la fel de mult ca alți copii
 • Repetă aceleași fraze
 • Nu pare să înțeleagă ce gândesc sau simt alții
 • Îi e greu să-și exprime sentimentele
 • Îi este dificil să-și facă prieteni și preferă să fie singur

Tipuri de autism care răspund la tratamentul prin Neurofeedback Plus

Studiile au arătat mai multe tipare cerebrale asociate cu autismul. Unele tipare sunt asociate cu neatenție, impulsivitate și hiperexcitare, în timp ce alte tipare sunt asociate cu obsesii și supra-focalizare.

La Institutul BrainMap tratăm manifestările pentru toate formele de autism cunoscute:

 • Sindromul Asperger
 • Sindromul Kanner
 • Sindromul Rett
 • Tulburarea dezintegrativă a copilăriei
 • Tulburarea pervazivă de dezvoltare fără altă specificaţie (PDD-NOS sau Autism atipic)

Deoarece autismul este un spectru, este esențială o evaluare inițială BrainMap (harta creierului) – ca să ne dăm seama ce tipar este prezent la copilul tău și să înțelegem la ce trebuie să lucrăm.

Terapia Neurofeedback în 3 pași:

Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., ”reglăm” activitatea creierului astfel încât apariția și intensitatea simptomelor va fi redusă și capacitatea funcțională îmbunătățită în doar 3 etape:

1️⃣ Copilul face o investigație BrainMap – o analiză complexă, non-invazivă a creierului, în care descoperim exact care sunt zonele din creier care necesită tratament specific.

2️⃣ Pe baza rezultatelor, primești un plan personalizat de tratament neurofeedback, potrivit pentru unicitatea creierului copilului tău.

3️⃣ Respectați planul stabilit și vă prezentați la sesiunile periodice de antrenament cerebral.

La finalul programului, copilul tău va putea duce o viață mai liniștită, calitativă și îi va fi mult mai ușor să se adapteze în situații sociale. 

Ce rezultate are Neurofeedback-ul în cazul TSA?

Prin ședințele de terapie Neurofeedback Plus, care presupun reglarea activităţii creierului în zonele afectate, se reduc semnificativ simptomele deranjante, iar capacitatea funcţională a copilului tău va fi îmbunătățită.

Astfel, se vor observa modificări pozitive în:

 • gestionarea comportamentului și a stereotipiilor
 • o mai bună stabilitate emoțională
 • îmbunătăţiri la nivelul comunicării sociale şi dezvoltarea capacităţii de exprimare
 • în cazul elevilor şi studenţilor, toate acestea se reflectă şi în creşterea performanţei academice

Întrebări frecvente

Atunci recomandarea și practica noastră extrem de eficientă este să-i facem copilului câteva ședințe Neurofeeback Plus inițiale de calmare.

Din cauza supraactivării la nivel cerebral, copilul ar putea avea probleme în a accepta casca cu electrozi. Însă, după ședințele de calmare, acesta va putea sta la BrainMap și noi putem lucra punctual pe ariile care nu sunt în parametri optimi.

După încetarea terapiei prin neurofeedback, copilul tău NU va reveni la starea de dinaintea tratamentului, spre deosebire de celelalte terapii recomandate. Odată ce antrenăm creierul copilului tău și apar rezultate (vorbește coerent, devine mai stabil emoțional), acestea sunt permanente.

Majoritatea terapiilor pentru afecțiunile din spectrul autist NU sunt pentru totdeauna. Astfel, dacă oprești ședințele sau terapeutul pleacă în concediu, simptomele reapar.

Însă, în cazul terapiei Neurofeedback Plus, datorită neuroplasticității și a noilor rețele neuronale dobândite, foarte multe simptome se vindecă (sau se diminuează considerabil) pentru totdeauna.

SUNTEM AICI PENTRU TINE!

Programează o discuție telefonică gratuită, fără nicio obligație, și discută cu unul din specialiștii noștri orice nelămurire sau curiozitate ai. 

Bazându-se pe informațiile pe care le vei oferi la telefon, specialiștii noștri vor stabili dacă terapia va putea fi aplicată în cazul specific al copilului tău și îți vor putea răspunde la întrebări precum:

 1. Terapia Neurofeedback Plus va fi eficientă în cazul copilului meu?
 2. La ce rezultate să mă aștept?
 3. Ce implică acest tratament?
 4. Cât costă procedura?

Programează o Discuție Telefonică Gratuită

Dacă ai alte întrebări despre cum te putem ajuta să combați autismul folosind Neurofeedback, cum se potrivește situației tale în particular și care sunt pașii exacți pe care trebuie să-i urmărești, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Vrei să afli mai multe detalii?

Programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri să afli cum te poate ajuta terapia Neurofeedback Plus în cazul tău.