Cum poți să te recuperezi după AVC și să trăiești la fel ca înainte, folosind Terapia Neurofeedback Plus, bazată pe știința creierului

Proces noninvaziv cu rezultate permanente, adaptat pentru unicitatea creierului tău

Thumb
Vezi cum funcționează

Se poate trăi o viață normală după un accident vascular cerebral!

Anual, 15.000.000 de persoane au parte de accident vascular cerebral în întreaga lume. Dintre aceștia, 5.000 își pierd viața, iar alții 5.000 rămân cu handicap permanent (potrivit W.H.O.).

AVC nu afectează doar pacientul, ci și apropiații săi, care își dau seama că trebuie să-i fie alături, ca să-l ajute să lupte împotriva daunelor rămase în urma accidentului.

Dacă ai pe cineva drag care a suferit un AVC, e important să-i fii aproape pentru sprijin, încurajare, susținere și îngrijire. Toate acestea, împreună cu terapia de recuperare pe care pacientul va fi nevoit să o respecte, îl pot ajuta să-și recapete capacitățile afectate de AVC.

La Institutul Brain Map Neuroscience din Brașov folosim o tehnologie revoluționară de Neurofeedback bazată pe știința creierului, care te ajută să lupți împotriva afecțiunilor rezultate în urma unui AVC și să câștigi o a doua șansă la o viață normală.

Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., terapia se bazează pe antrenarea neuroplasticității creierului. Astfel, regiunile sănătoase pot învăța funcțiile afectate în urma accidentului vascular cerebral. De asemenea, Neurofeedback promovează crearea de noi rețele neuronale, accelerând procesul de recuperare.

Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente.

Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante.

Iar acum poți beneficia și tu de efectele terapiei prin Neurofeedback chiar în România!

Ce este un AVC și cum se manifestă?

Accidentul vascular cerebral, cunoscut mai des sub denumirea abreviată de AVC, sau atac cerebral, apare atunci când alimentarea cu sânge a unei părți din creier este întreruptă sau redusă, privând țesutul cerebral de oxigen și nutrienți.

În câteva minute, celulele creierului încep să moară. De aceea, un accident vascular cerebral reprezintă o urgență medicală, iar tratamentul prompt este crucial.

În decursul unui atac vascular cerebral, un cheag de sânge sau o hemoragie întrerupe irigarea cu sânge a neuronilor, ceea ce le provoacă moartea.

Iar după un AVC, creierul intră într-o stare de șoc numită diaschizis (tulburare neurologică funcțională determinată de o leziune care întrerupe transmiterea stimulilor la nivelul neuronilor).

În general această perioadă durează aproximativ două luni, timp în care creierul se află într-o situație extrem de vulnerabilă, deoarece acesta nu are suficientă energie pentru a înfrunta posibile pericole, precum inflamații puternice.

Leziunile cerebrale pot afecta mobilitatea, deglutiția, vorbirea și, prin urmare, capacitatea de a face sarcinile vitale ale vieții de zi cu zi. Este posibil să fie nevoit să reînvețe lucruri pe care le-a făcut toată viața, ceea ce poate fi o experiență frustrantă.

❗ Recuperarea după un AVC trebuie începută cât mai rapid. Din momentul când persoana e stabilă, e necesar să înceapă recuperarea. Rezultatele sunt cele mai mari în primele 3-6 luni de la atac cerebral, după aceea recuperarea este mai lentă.

Cum ajută Terapia Neurofeedback Plus în recuperarea AVC?

Datorită neuroplasticității (capacitatea creierului de a se adapta), putem forma noi căi neuronale. Prin antrenarea neuroplasticității, regiuni sănătoase ale creierului pot învăța funcțiile afectate în urma accidentului vascular cerebral.

Neurofeedback promovează crearea de noi rețele neuronale, accelerând procesul de recuperare.

În ce constă procedura?

În terapia de recuperare AVC cu neurofeedback, vom parcurge 4 pași simpli împreună:

1️⃣ Pacientul face o investigație BrainMap în care descoperim exact zonele afectate de AVC. Astfel, ne dăm seama ce anume trebuie tratat și cum vom desfășura ședințele de terapie

2️⃣ Pe baza rezultatelor, acesta primește un plan personalizat de tratament neurofeedback, potrivit pentru unicitatea creierului său

3️⃣ Respectă planul stabilit și se prezintă la sesiunile periodice de antrenament cerebral

4️⃣ Își recuperează funcțiile afectate de AVC și ajunge să trăiască din nou o viață liniștită și armonioasă alături de cei dragi

Rezultate

Din activitatea noastră și din lucru cu mii de pacienți am observat că, prin antrenamente cerebrale Neurofeedback, regiuni sănătoase ale creierului pot învăța funcțiile afectate în urma accidentului vascular cerebral (efecte demonstrate și de studii internaționale*).

Prin ședințele de terapie se reduc semnificativ simptomele, iar părțile sănătoase ale creierului învață funcțiile pierdute, în așa fel încât să poată trăi o viață normală. Fără piedicile realizate de AVC, fără să depindă de ajutor special în fiecare moment din zi și fără să reînvețe o funcție importantă de la zero.

Ajută persoana dragă să amelioreze afecțiunile de după AVC și să se bucure de o viață liniștită și fericită

Deși pe moment lucrurile par descurajante și imposibil de tratat, recuperarea este posibilă. Dacă pacientul respectă planul de terapie, putem să-l ajutăm să-și recapete funcțiile afectate, ca să poată trăi o viață calitativă și să se simtă ca înainte de AVC.

Dacă ai alte întrebări despre procedură sau vrei să afli dacă este potrivită pentru situația ta, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Programează o Discuție Telefonică Gratuită

Dacă ai alte întrebări despre cum te putem ajuta să te recuperezi după un AVC folosind Neurofeedback, cum se potrivește situației tale în particular și care sunt pașii exacți pe care trebuie să-i urmărești, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.