Cum Poți Trata Sindromul Tourette Folosind Terapia Neurofeedback Plus, Bazată pe Știința Creierului

Preia Controlul Asupra Ticurilor Tale: Proces noninvaziv cu rezultate permanente, adaptat pentru unicitatea creierului tău

Thumb
Vezi cum funcționează

”Cum pot să mă integrez într-un grup când toți se uită insistent la mine?”

Simți că nu-ți poți controla gesturile și mișcările? Lumea se uită ciudat la tine când începi să repeți involuntar sunete și zgomote?

Te-ai săturat să simți rușine și teamă când e rândul tău să ții o prezentare la școală, facultate sau la muncă?

Acestea sunt trăirile comune ale persoanelor ce suferă de Sindromul Tourette. Chiar dacă își fac simțită prezența zilnic, e foarte greu să te obișnuiești cu ele sau să le treci cu vederea.

Pe lângă faptul că-ți afectează viața socială și încrederea în tine, te încurcă să-ți atingi potențialul personal și profesional. 

Însă nu e nevoie să trăiești așa toată viața… poți trata manifestările Sindromului Tourette! 

Capătă control asupra ticurilor specifice Sindromului Tourette

Aproximativ 78.000.000 de oameni suferă de Sindromul Tourette în întreaga lume. 

Deși simptomele nu sunt dăunătoare sau periculoase, acestea îți afectează viața de zi cu zi și relațiile sociale. 

De aceea, la Institutul Brain Map Neuroscience din Brașov folosim o tehnologie revoluționară de Neurofeedback bazată pe știința creierului, care te ajută să controlezi ticurile specifice Tourette.

Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., terapia se bazează pe ”corectarea” dezechilibrului fizico-chimic din sistemul nervos central. Astfel, pacientul devine conștient de ticurile sale și le poate opri voluntar.

Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente. 

Această aparatură medicală a fost folosită inițial la antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante. 

Iar acum poți beneficia și tu de efectele terapiei prin Neurofeedback chiar în România!

În ce constă Sindromul Tourette și cum se manifestă?

Sindromul Tourette se manifestă printr-o serie de mișcări și sunete incontrolabile, cunoscute sub numele de ticuri (Ticurile sunt mişcări involuntare, rapide și repetitive ale unor grupe musculare individuale).

Mai este cunoscută sub denumirea “boala ticurilor”. Pe lângă ticuri, apare și tendința de a spune cuvinte obscene și de a repeta automat cuvinte / zgomote auzite de la alții.

Primele simptome apar în intervalul de vârstă 2-15 ani și constau în ticuri simple ale feței, gâtului, mâinilor și ale picioarelor. 

Apoi, după un anumit interval de timp, apar ticuri mai complexe. În majoritatea cazurilor, ticurile sunt imposibil de controlat. Dar există și cazuri în care manifestarea lor poate fi amânată, până când bolnavul ajunge într-un loc sigur, unde nu poate deranja pe nimeni.

Cauzele sindromului Tourette nu sunt 100% cunoscute. Dar specialiștii au observat că moștenirea genetică joacă un rol important.

Deși există mai multe gene implicate în apariția sindromului, doar una dintre ele este cunoscută. Dacă unul dintre părinți poartă gena SLITRK1, copilul are 50% riscuri de a face sindromul Tourette.

Băieții au un risc mai mare să prezinte sindromul. În timp ce fetele care moștenesc genele respective pot suferi de tulburări obsesiv-compusive. Nu e obligatoriu ca aceștia să moștenească ticurile părinților, ci pot manifesta altele, proprii.

O altă cauză a apariției sindromului Tourette este disfuncția la nivelul neurotransmițătorilor, precum dopamina și serotonina. Aceștia sunt implicați în controlul mișcărilor corpului și oferă starea generală de bine.

Specific pentru sindromul Tourette este faptul că persoanele afectate nu își pot controla anumite mișcări precum clipitul, încrețirea nasului, ridicarea umerilor, grimase sau scuturarea capului. 

La aceste manifestări se adaugă și ticurile vocale, sau emiterea unor zgomote: 

 • expirație zgomotoasă;
 • tuse sau sunete care le imită pe cele emise de animale (lătrat, mieunat etc);
 • ticurile vocale complexe cuprind cuvinte, sintagme sau fraze.

Simptomul cu cel mai mare impact social este coprolalia - utilizarea explozivă a unor cuvinte obscene, agresive sau inacceptabile din punct de vedere social. 

Acest simptom se observă în 30% din cazurile de Sindrom Tourette, dar este manifestarea cel mai greu acceptată de către ceilalți. Unii bolnavi au tendința de a imita gesturile și mișcările altor persoane (ecopraxie), cuvintele auzite de la alții (ecolalie) sau de a repeta pe cele pronunțate de ei înșiși (palilalie).

Cum poți combate Sindromul Tourette cu ajutorul Terapiei Revoluționare Neurofeedback Plus

Din activitatea noastră și din lucru cu mii de pacienți am observat că Sindromul Tourette poate fi controlat prin antrenamente cerebrale Neurofeedback (efecte demonstrate și de studii internaționale*).

Cu ajutorul acestor antrenamente, pacientul începe să devină conștient de mișcările și gesturile involuntare. Totodată, se echilibrează activitatea cerebrală, astfel încât ticurile pot dispărea definitiv după terapie.

Mai mult, creierul dezvoltă noi reţele neuronale. Practic, acesta învaţă noi moduri sănătoase de a răspunde vechilor factori declanşatori şi astfel se diminuează apariţia manifestărilor Tourette.

În ce constă procedura?

Ca să ameliorăm Sindromul Tourette, vom parcurge 4 pași simpli împreună:

1️⃣ Faci o investigație BrainMap în care descoperim exact starea dezechilibrelor chimice și fizice cerebrale, care au declanșat ticurile. Astfel, ne dăm seama ce anume trebuie tratat și cum vom desfășura ședințele de terapie. 

2️⃣ Pe baza rezultatelor, primești un plan personalizat de tratament neurofeedback, potrivit pentru unicitatea creierului tău.

3️⃣ Respecți planul stabilit și te prezinți la sesiunile periodice de antrenament cerebral.

4️⃣ Capeți mai mult control asupra corpului și gesturilor tale, eliminând ticurile deranjante.

Rezultate

Ca în cazul oricărei tehnici de medicină complementară, rezultatele nu se întâmplă instantaneu, într-o manieră magică sau forțată. Cu toate acestea, printr-un efort susținut pe perioada recomandată de terapeut, rezultatele vor fi foarte satisfăcătoare!

Prin antrenamentul şi terapia Neurofeedback, pacientul își poate modifica considerabil calitatea vieții, scăpând de ticurile incontrolabile. 

În timp, rezultatele devin ușor vizibile atât pentru pacient, cât și pentru cei din jur.

Scapă definitiv de manifestările Tourette cu Neurofeedback Plus!

Imaginează-ți cât de mult ți s-ar schimba viața dacă ai putea trăi fără ticurile deranjante: 

  • Îți construiești o viață socială mai plăcută
  • Capeți mai multă încredere în tine
  • Lași o primă impresie mult mai bună
  • Devine mult mai ușor să te integrezi în societate

  Prin neurofeedback, poți recăpăta controlul asupra gesturilor tale și trăi o viață mult mai calitativă decât până acum. Iar noi te putem ajuta să faci asta!

  Dacă ai alte întrebări despre procedură sau vrei să afli dacă este potrivită pentru tine, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

  Vrei să afli mai multe detalii?

  Programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri să afli cum te poate ajuta terapia Neurofeedback Plus în cazul tău.