Ameliorează efectele secundare ale chimioterapiei, accelerează procesul de pregătire și de recuperare pentru operații oncologice, cu ajutorul Terapiei Neurofeedback Plus

Proces noninvaziv cu rezultate permanente, adaptat pentru unicitatea creierului tău

Thumb
Vezi cum funcționează

Cum ajută terapia Neurofeedback Plus în afecțiuni oncologice?

Ai trecut printr-o operație oncologică dificilă? Ești îngrijorat de modul în care va decurge recuperarea și cât de repede apar rezultatele?

La Institutul Brain Map Neuroscience din Brașov folosim o tehnologie revoluționară de Neurofeedback bazată pe știința creierului. Aceasta te ajută să ameliorezi simptomele chimioterapiei și să accelerezi procesul de recuperare postoperatorie.

Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., neurofeedback promovează activarea sistemului nervos parasimpatic, cu rol în procese de autovindecare, ceea ce ajută la regenerarea țesuturilor.

De asemenea, terapia se bazează pe antrenarea cerebrală, ceea ce determină calmarea sistemului nervos și creșterea complianței la tratament.

Toată procedura este nedureroasă, non-invazivă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente.

Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante.

Iar acum poți beneficia și tu de efectele terapiei prin Neurofeedback chiar în România!

Cum te ajută neurofeedback să te pregătești și să te recuperezi după terapii oncologice?

Persoanele care se luptă cu cancerul pot prezenta simptome fizice și psihologice persistente după finalizarea tratamentului necesar.

Neurofeedback-ul este o formă non-invazivă de antrenament a creierului, care ajută la ameliorarea simptomelor declanșate, precum durere, oboseală, depresie, anxietate, insomnie și declin cognitiv.

Terapia neuronală este o metodă eficientă de optimizare a funcțiilor cerebrale, de calmare a sistemului nervos și de ușurare a procesului prin care trece organismul în cadrul unei operații.

Totodată, are scopul de a optimiza activitatea electrică cerebrală și de a spori capacitatea de autoreglare și autovindecare a creierului.

Odată ce descoperim zonele cerebrale cu activitate bioelectrică neregulată, stabilim un plan de terapie personalizat, care va ajuta creierul să funcționeze în parametri normali.

În ce cazuri oncologice poți recurge la terapia Neurofeedback Plus?

1️⃣ Pregătire preoperatorie cancer

Anxietatea dinainte de operații este un fenomen foarte comun, trăit de majoritatea pacienților atunci când urmează o intervenție chirurgicală. Iar acest lucru se aplică și în cazul pacienților cu cancer.

Frica de a intra în operație poate avea un impact major asupra persoanelor. Aceasta poate determina:

 1. Efecte psihologice, inclusiv modificări cognitive și comportamentale, cum ar fi agresivitatea, nervozitatea, stres și insomnii.
 2. Efecte fizice, care includ lucruri precum simțuri intensificate, diaree nervoasă înainte de operație, febră, hipertensiune arterială și tahicardie.
Ce efecte are terapia prin neurofeedback în cazuri preoperatorii?
 • Te ajută să te calmezi și să reduci stresul cauzat de viitoarea operație
 • Ameliorează anxietatea și depresia asociate
 • Îmbunătățește calitatea somnului
 • Te ajută să tolerezi mai ușor tratamentul
 • Efectele secundare devin mai diminuate ca număr și intensitate
 • Crește complianța pacientului la tratament

2️⃣ Recuperare postoperatorie cancer

Tratamentele postoperatorii în cazul operațiilor oncologice ajută la recuperarea pacientului și la evitarea complicațiilor. De aceea, e recomandat să înceapă devreme, astfel încât corpul să se vindece și să se recupereze cât mai repede.

Ce efecte are terapia prin neurofeedback în cazuri postoperatorii?
 • Accelerează procesul de recuperare
 • Activează sistemul nervos parasimpatic cu rol în procese de autovindecare
 • Ușurează procesul de regenerare a țesuturilor
 • Ameliorează efectele chimioterapiei și radioterapiei
 • Ajută la crearea de sinapse noi care diminuează durerea

În ce constă procedura?

Ca să te ajutăm să accelerezi procesul de vindecare în afecțiunile oncologice, vom parcurge împreună 4 pași simpli:

1️⃣ Faci o investigație BrainMap în care descoperim exact cum a fost afectat creierul tău de apariția cancerului. Astfel, ne dăm seama ce anume trebuie tratat și cum vom desfășura ședințele de terapie

2️⃣ Pe baza rezultatelor, primești un plan personalizat de tratament neurofeedback, potrivit pentru unicitatea creierului tău

3️⃣ Respecți planul stabilit și te prezinți la sesiunile periodice de antrenament cerebral

4️⃣ Stările de anxietate vor fi reduse, tratamentul oncologic îți va provoca mult mai puține reacții secundare și vei putea să te recuperezi accelerat după operație.

Redu efectele psihologice și fizice cauzate de afecțiuni oncologice prin neurofeedback

Deși e dificil să te pregătești pentru o operație oncologică, prin neurofeedback poți ușura atât procesul preoperatoriu, cât și cel postoperatoriu.

Dacă respecți planul de terapie, putem să te ajutăm să reduci efectele secundare asociate chimioterapiei și stările anxioase. Totodată, vom putea să accelerăm procesul de vindecare al țesuturilor.

Dacă ai alte întrebări despre procedură sau vrei să afli dacă este potrivită pentru situația ta, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Programează o Discuție Telefonică Gratuită

Dacă ai alte întrebări despre cum te putem ajuta să tratezi efectele cancerului folosind Neurofeedback, cum se potrivește situației tale în particular și care sunt pașii exacți pe care trebuie să-i urmărești, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Vrei să afli mai multe detalii?

Programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri să afli cum te poate ajuta terapia Neurofeedback Plus în cazul tău.