Tratează migrenele și durerile pulsatile de cap, cu ajutorul terapiei Neurofeedback Plus, unică în Europa

Proces noninvaziv cu rezultate permanente, adaptat pentru unicitatea creierului tău

Thumb
Vezi cum funcționează

Terapia care vindecă migrenele și cefaleele, fără să creeze dependență sau reacții adverse

Durerile de cap te împiedică să-ți îndeplinești activitățile din viața de zi cu zi?

Simți că orice pastilă ai lua, durerea persistă chiar și 2-3 zile și te stoarce de energie?

De când ai început să suferi de migrene, ai senzația că viața ta socială, de familie și la muncă s-a schimbat, pentru că oamenii nu înțeleg prin ce treci?

De cele mai multe ori, migrenele sunt văzute ca simple dureri de cap. Însă, acestea sunt mult mai devastatoare decât atât. 

Iar partea cea mai rea este că nu există medicamente care să dea rezultate pe loc, fără să declanșeze alte lucruri neplăcute, precum dependența sau reacțiile adverse. 

Însă există un anumit tip de terapie care te poate ajuta să tratezi migrenele și să te bucuri de o viață liniștită și calitativă.

Trăiește o viață calitativă, lipsită de migrene, prin terapia Neurofeedback Plus

La Institutul Brain Map Neuroscience folosim terapia revoluționară Neurofeedback Plus, bazată pe știința creierului, care te ajută să ameliorezi simptomele neplăcute din migrene și cefalee.  

Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., terapia se bazează pe ”corectarea” nivelului de excitare al sistemului nervos central prin joacă.

Cu ajutorul elementelor auditive și vizuale, creierul tău învață să reacționeze diferit în situațiile care determină apariția migrenelor.

Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente. 

Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante. 

Iar acum poți beneficia și tu de efectele terapiei Neurofeedback Plus chiar în România!

Ce este Neurofeedback Plus?

Neurofeedback Plus reprezintă terapia 3 în 1 pentru rezultate cu până la 50% mai rapide față de terapia neurofeedback tradițională.

Această formă de terapie îmbină toate cele trei forme de antrenament neurofeedback (NFB + PBM + CIC) într-un mod personalizat pentru specificul creierului și nevoilor tale:

proces neurofeedback plus
 • Fotobiomodulația (PBM) – repară zonele afectate din creier
 • Neurofeedback (NFB) – optimizează funcțiile creierului
 • Coerență inimă-creier (CIC) – consolidează legătura dintre celulele nervoase, neuroni și celulele cardiace

Datorită tehnologiei folosite, putem ajunge până la cele mai spectaculoase rezultate în cazul afecțiunilor pentru care nu există leac.

Dată fiind complexitatea celor trei tipuri de terapie și zecile de moduri în care acestea pot fi aplicate, noi vom alege o combinație specifică fiecarui creier și potrivită pentru fiecare afecțiune sau nevoie în parte.

Migrenele reprezintă o durere de cap particulară, sub formă de pulsații. Se manifestă mai frecvent la persoanele tinere de sex feminin.

Încă nu se cunosc pe deplin cauzele apariției migrenelor. Însă există câteva teorii, care susțin faptul că afecțiunea este în principal o disfuncție neurologică. 

Pe de altă parte, mai există și teoria conform căreia apariția migrenelor este cauzată de eliberarea de serotonină (hormon cu efect vasoconstrictor asupra circulației cerebrale). 

Luând în calcul faptul că femeile au mai mulți receptori pentru serotonină, ar explica frecvența crescută a apariției migrenelor la persoanele de sex feminin, spre deosebire de bărbați.

Excitabilitatea crescută a cortexului cerebral și incapacitatea de a controla neuronii nociceptivi situați în nucleul trigeminal reprezintă cea de a treia cauză a migrenelor.

Studiile desfășurate până în prezent indică o posibilă transmitere genetică a afecțiunii, boala fiind prezentă în familie la cel puțin 2 treimi din persoanele care suferă de migrene.

Factorii declanșatori sunt reprezentați de către:

 • stres posttraumatic
 • oboseală
 • senzația de foame
 • fluctuații hormonale fiziologice (menarhă, sarcină, premenopauză sau menopauză).

Migrena se manifestă prin cefalee de tip pulsatil (durere severă de cap), care se instalează gradual. Recurența și rezistența la tratamentele de dureri de cap poate fi însoțită de anumite fenomene specifice prodromale. 

În funcție de simptomele asociate, afecțiunea poate fi clasificată în 3 tipuri:

  1. Migrena cu aură:
  • durează între 5 și 60 de minute
  • pacientul descrie în timpul aurei fenomene vizuale, care apar de obicei sub forma scotoamelor centrale, sau vedere în ceață alături de senzația de furnicături la nivelul membrului superior și la nivelul capului de aceeași parte a corpului. 
  1. Migrena fără aură
  •  cel mai frecvent tip al acestei afecțiuni;
  1. Migrena cu aură fără durere specifică 
  • denumită și migrena silențioasă.

  Migrenele cu aură sunt mai frecvent asociate cu alte afecțiuni neuropsihice de tipul depresiei majore, bipolaritate, crize anxioase și dereglarea obsesiv compulsivă, față de cele simple, silențioase.

  Alte simptome frecvent asociate sunt:

  • sensibilitate la lumină și sunete intense
  • dificultăți de concentrare
  • senzație de frig sau căldură
  • simptome specifice de tract gastrointestinal (greață și vărsături, dureri abdominale și alterarea tranzitului intestinal). 

  Simptomele se pot întinde pe o perioadă cuprinsă între 4 ore și 3 zile. Și pot altera calitatea vieții pacientului prin imposibilitatea de desfășurare normală a activităților zilnice.

  Cum poți trata migrenele și durerile de cap cu ajutorul terapiei revoluționare Neurofeedback Plus

  • Din activitatea noastră și din lucru cu mii de pacienți am observat că migrenele pot fi tratate prin antrenamente cerebrale Neurofeedback Plus (efecte demonstrate și de studii internaționale*).
  • Folosind un aparat medical specific și un program software, măsurăm activitatea undelor cerebrale și ajutăm pacienții cu migrene să-și schimbe propriile unde cerebrale. 
  • Astfel, vei reuși să reduci intensitatea durerii, senzația de amețeală și greață, declanșate de diferiți factori. Ceea ce va duce la îmbunătățirea calității generale a vieții.
  • Mai mult, creierul tău este ajutat să dezvolte noi reţele neuronale. Practic, acesta învaţă noi moduri sănătoase de a răspunde vechilor factori declanşatori şi astfel se diminuează apariţia manifestărilor caracteristice migrenelor.

  În ce constă procedura?

  În cadrul terapiei Neurofeedback Plus pentru migrene și cefalee, vom parcurge 3 pași simpli împreună:

  1. Realizăm o investigație BrainMap, în care descoperim exact zonele cerebrale care au declanșat migrenele. Astfel, ne dăm seama ce anume trebuie tratat și cum vom desfășura ședințele de terapie.
  2. Pe baza rezultatelor, primești un plan personalizat de tratament, potrivit pentru unicitatea creierului său. 
  3. Respectă planul stabilit și prezintă-te la sesiunile periodice de antrenament cerebral.

  Apoi, începi să vezi rezultatele: durerile de cap își pierd din intensitate, nu te mai împiedică să duci până la capăt activitățile de zi cu zi și ai mai mult control asupra vieții tale.

  Rezultatele terapiei

  Ca în cazul oricărei tehnici de medicină complementară, rezultatele nu se întâmplă instantaneu, într-o manieră magică sau forțată. Cu toate acestea, printr-un efort susținut pe perioada recomandată de terapeut, rezultatele vor fi foarte satisfăcătoare!

  Prin terapia Neurofeedback Plus se vor rezolva cauzele apariției migrenelor, astfel încât tu să scapi de senzațiile neplăcute pentru o o perioadă de lungă durată.

  Trăiește o viață liniștită, lipsită de migrene!

  Dacă respecți planul de terapie, putem să te ajutăm să-ți îmbunătățești calitatea vieții și să scapi de migrene și de disconfortul provocat de acestea. 

  Dacă ai alte întrebări despre procedură sau vrei să afli dacă este potrivită pentru situația ta sau a unei persoane apropiate, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

  Programează o Discuție Telefonică Gratuită

  Dacă ai alte întrebări despre cum te putem ajuta să tratezi migrenele folosind Neurofeedback, cum se potrivește situației tale în particular și care sunt pașii exacți pe care trebuie să-i urmărești, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

  Vrei să afli mai multe detalii?

  Programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri să afli cum te poate ajuta terapia Neurofeedback Plus în cazul tău.