Cum Poți Trata Durerile Musculare din Boala Lyme, Folosind Terapia Neurofeedback Plus, Bazată pe Știința Creierului

Proces noninvaziv cu rezultate permanente, adaptat pentru unicitatea creierului tău

Thumb
Vezi cum funcționează

Terapia dovedită clinic că vindecă durerile de cap, cele articulare și musculare declanșate de mușcăturile de căpușe 

Locul de muncă te forțează să petreci mult timp în zone ierboase, iar când ajungi acasă descoperi frecvent câte o căpușă pe tine?

Ai ieșit cu copiii la pădure și când ai ajuns acasă ai observat că au fost mușcați de căpușe?

Câinelui tău îi place să se tăvălească prin iarbă, iar când îl mângâi găsești căpușe prinse de el?

Nu doar că aceste insecte se găsesc frecvent în zone cu iarbă lungă. Dar nici nu ezită să se prindă de pielea la vedere, sau de animalul tău de companie. 

Deși sunt cazuri fericite în care acestea nu au provocat complicații persoanelor, aproximativ 1 din 7 oameni mușcați de căpușe dezvoltă boala Lyme (conform Everyday Health).

Dacă tu sau copilul tău ați fost mușcați de căpușe, iar după câteva zile simțiți dureri musculare similare cu cele din gripă, dureri de cap și roșeață în zona unde ați găsit căpușa, atunci e posibil să fi contactat boala Lyme. 

După ce confirmă doctorul diagnosticul, e important să începi cât mai curând terapia, pentru a împiedica avansarea afecțiunii.

Iar una din cele mai eficiente terapii o vei găsi la Institutul Brain Map Neuroscience.

Folosim o tehnologie revoluționară de Neurofeedback bazată pe știința creierului, care te ajută să tratezi boala Lyme.

Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., terapia se bazează pe antrenarea neuroplasticității creierului. Aceasta determină formarea unor legături neuronale noi, care preiau funcțiile afectate de bacteria transmisă de căpușă.

Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente. 

Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante. 

Iar acum poți beneficia și tu de efectele terapiei prin Neurofeedback chiar în România!

Ce este Boala Lyme?

Boala Lyme este o afecțiune transmisă de căpușele din genul Ixodes, insectă purtătoare de bacteria Borrelia burgdorferi. 

Deși majoritatea persoanelor mușcate de căpușe nu fac boala Lyme, riscul de infecție crește pe măsură ce trece mai mult timp de la momentul mușcăturii, sau dacă aceasta rămâne atașată de corp timp de 17-48 de ore. 

Dacă descoperi pe piele o căpușă care pare umflată, este posibil să se fi hrănit suficient pentru a-ți transmite bacteria. Îndepărtarea căpușei cât mai repede este esențială pentru a preveni infecția.

Printre factorii de risc pentru boala Lyme se află:

 • Petrecerea timpului în zone ierboase 
 • Pielea expusă – căpușele se atașează ușor de piele. Dacă știi că în anumite zone se află frecvent căpușe, poartă bluze cu mâneci lungi și pantaloni lungi. De asemenea, evită să lași câinele în zonele ierboase.

Stadiile și simptomele bolii Lyme

Boala Lyme se dezvoltă la câteva zile de la infecție și se manifestă astfel:

 • Erupție roșie circulară;
 • Lipsă de energie;
 • Dureri de cap;
 • Dureri musculare și articulare.

Pentru unele persoane infectate, stadiul I nu are niciun simptom.

Dacă boala nu este depistată și tratată imediat după infecție, sau dacă nu există simptome în primul stadiu al bolii, infecția afectează pielea, articulațiile, inima și sistemul nervos. Simptomele includ:

 • Erupție cutanată extinsă și circulară – poate apărea pe mai multe părți ale corpului;
 • Amorțeala brațelor și/sau a picioarelor;
 • Durere fizică;
 • Slăbiciune;
 • Paralizia mușchilor feței;
 • Dureri de cap;
 • Leșin;
 • Probleme de concentrare sau cu memoria;
 • Conjunctivita sau deteriorarea țesutului ochiului;
 • Înroșirea și tumefierea articulațiilor mari, în special a genunchilor;
 • Palpitații și complicații cardiovasculare.

În lipsa tratamentului, boala Lyme va progresa, ajungându-se până la deteriorarea articulațiilor și a nervilor. Aceasta poate apărea la câteva luni sau chiar ani de la infecție. 

Printre simptome se află:

 • Artrita, în special în zona genunchilor – include episoade recurente de umflare, acumulare de lichid și înroșirea articulațiilor;
 • Amorțeala sau furnicăturile mâinilor, picioarelor sau spatelui;
 • Oboseala cronică;
 • Incapacitatea de a controla mușchii feței;
 • Problemele de memorie și vorbire;
 • Stare de spirit proastă.

Cum ajută Terapia Neurofeedback Plus în Boala Lyme?

Antrenamentele prin neurofeedback arată rezultate pozitive în tratarea afecțiunii Lyme, mai ales dacă se începe devreme terapia. Cu cât începem mai devreme, cu atât putem reduce mai rapid impactul simptomelor ❗ 

Folosind un aparat medical specific și un program software, măsurăm activitatea undelor cerebrale și ajutăm pacienții cu boala Lyme să-și schimbe propriile unde cerebrale. Astfel, vei reuși să scapi definitiv de simptomele specifice, care îți provoacă disconfort și durere.

Datorită neuroplasticității (capacitatea creierului de a se adapta), putem forma noi căi neuronale, care ajută la reducerea durerilor musculare și articulare, îmbunătățesc concentrarea și nivelul de energie în viața de zi cu zi.

În ce constă procedura?

În cadrul terapiei cu neurofeedback pentru boala Lyme, vom parcurge 4 pași simpli împreună:

 1. Realizăm o investigație BrainMap, în care descoperim exact zonele cerebrale afectate de boala Lyme. Astfel, ne dăm seama ce anume trebuie tratat și cum vom desfășura ședințele de terapie.
 2. Pe baza rezultatelor, primești un plan personalizat de tratament neurofeedback, potrivit pentru unicitatea creierului tău.
 3. Respectă planul stabilit și prezintă-te la sesiunile periodice de antrenament cerebral
 4. Începi să vezi rezultatele: durerile de cap și cele musculare dispar, senzația de amorțeală se reduce treptat, iar nivelul de energie crește. 

Rezultatele Terapiei Neurofeedback Plus în cazul afecțiunii Lyme

Din activitatea noastră și din lucru cu mii de pacienți am observat că, prin antrenamente cerebrale Neurofeedback, putem reduce considerabil impactul bolii Lyme, dacă intervenim din timp. 

După antrenarea specifică a zonelor afectate, pacientul poate duce o viață mult mai calitativă, reușind să diminueze durerile caracteristice și amorțeala corpului (efecte demonstrate și de studii internaționale).

Vindecă disconfortul și durerile provocate de Boala Lyme

Dacă respecți planul de terapie, putem să te ajutăm să tratezi manifestările bolii Lyme, pentru a scăpa de dureri și de lipsa de energie & concentrare. Iar toate acestea te vor ajuta să trăiești o viață calitativă, așa cum aveai înainte de a te mușca căpușa.

Dacă ai alte întrebări despre procedură, sau vrei să afli dacă este potrivită pentru situația ta sau a unei persoane apropiate, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Programează o Discuție Telefonică Gratuită

Dacă ai alte întrebări despre cum te putem ajuta să tratezi durerile musculare din boala Lyme folosind Neurofeedback, cum se potrivește situației tale în particular și care sunt pașii exacți pe care trebuie să-i urmărești, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.