Cum să scapi definitiv de gândurile obsesive și să-ți îmbunătățești calitatea vieții, folosind terapia Neurofeedback Plus, unică în Europa

Proces noninvaziv cu rezultate permanente, adaptat pentru unicitatea creierului tău

Thumb
Vezi cum funcționează

1 din 100 de oameni suferă de gânduri obsesive, care îi determină să ducă perfecționismul și controlul la extreme. 

Nu doar că simt nevoia să facă lucrurile exact după modelul lor…ci pot suferi de insomnii dacă știu că au ratat un simplu detaliu neglijabil. 

Dacă ai o persoană apropiată care prezintă gânduri obsesive, înțelegi cât de dificil este să stai în preajma ei perioade lungi de timp.

Însă, există o soluție! Cu suportul și terapia medicală potrivită, persoana dragă poate trata această afecțiune definitiv!

Elimină gândurile obsesive prin Neurofeedback Plus

La Institutul Brain Map Neuroscience folosim o tehnologie revoluționară, bazată pe știința creierului, care te ajută să tratezi gândurile obsesive.

Cu ajutorul elementelor auditive și vizuale, creierul tău învață să reacționeze diferit în situațiile declanșatoare, astfel încât să le poți controla și elimina. Totodată, acesta dezvoltă legături neuronale noi, care adoptă comportamente și limite sănătoase în relațiile personale, dar și la muncă.

Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente. 

Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante. 

Iar acum poți beneficia și tu de efectele terapiei prin Neurofeedback chiar în România!

Ce este Neurofeedback Plus?

Neurofeedback Plus reprezintă terapia 3 în 1 pentru rezultate cu până la 50% mai rapide față de terapia neurofeedback tradițională.

Această formă de terapie îmbină toate cele trei forme de antrenament neurofeedback (NFB + PBM + CIC) într-un mod personalizat pentru specificul creierului și nevoilor tale:

 • Fotobiomodulația (PBM) – repară zonele afectate din creier
 • Neurofeedback (NFB) – optimizează funcțiile creierului
 • Coerență inimă-creier (CIC) – consolidează legătura dintre celulele nervoase, neuroni și celulele cardiace

Dată fiind complexitatea celor trei tipuri de terapie și zecile de moduri în care acestea pot fi aplicate, noi vom alege o combinație specifică fiecărui creier și potrivită pentru fiecare nevoie sau afecțiune în parte.

Ce înseamnă gânduri obsesive?

Gândurile obsesive constau într-un model de preocupare excesivă pentru ordine, perfecționism și control. Persoanele cu această afecțiune au dificultăți în relaxare și o tendință de a fi inflexibile și rigide în gândire și comportament.

Simptomele persoanelor cu gânduri obsesive:

 • Preocuparea excesivă pentru detalii, reguli, liste, ordine și organizare până la punctul în care scopul activității este pierdut.
 • Perfecționismul care interferează cu finalizarea sarcinilor (de exemplu, verificarea excesivă și repetată a task-urilor).
 • Implicare excesivă în muncă și nevoia de a fi mereu productiv, neglijând activitățile cu prietenii și persoanele apropiate.
 • Conștiinciozitate excesivă, scrupulozitate și inflexibilitate în probleme de moralitate, etică sau valori.
 • Reticență în a delega sarcini sau a lucra cu alții decât dacă aceștia respectă exact modul său de a face lucrurile.
 • Incapacitatea de a renunța la obiecte uzate sau inutile, chiar și atunci când nu au valoare sentimentală.
 • Atenție excesivă la detalii și insistență că alții trebuie să facă lucrurile în „modul corect”.

Cum ajută terapia Neurofeedback Plus în gânduri obsesive?

 • Neurofeedback-ul este o modalitate eficientă, prin care reduci frecvența gândurilor obsesive până când acestea dispar definitiv. Totodată, te ajută să tratezi anxietatea și depresia provocate de această afecțiune, în special în momentele de pierdere a controlului.
 • Terapia constă în direcționarea feedback-ului asupra undelor cerebrale specifice. În acest fel, creierul învață să producă sau să reprime anumite activități ale creierului.
 • Comportamentul general la pacienți se îmbunătățește progresiv. Iar după fiecare ședință, aceștia adoptă limite sănătoase în privința productivității, ordinii la muncă și în task-uri, dar și a atenției asupra detaliilor.

În ce constă terapia Neurofeedback Plus?

Pentru a trata gândurile obsesive, procesul terapeutic constă în 3 pași simpli, pe care îi parcurgem împreună:

 1. Pacientul face o investigație BrainMap, în care descoperim exact zonele cerebrale pe care vom lucra. Astfel, ne dăm seama cum vom desfășura ședințele de terapie.
 2. Pe baza rezultatelor, primește un plan personalizat de tratament, potrivit pentru unicitatea creierului său.
 3. Respectă planul stabilit și se prezintă la sesiunile periodice de antrenament cerebral.

Chiar după primele ședințe, atât tu cât și persoana dragă veți observa că nevoia de control scade, anxietatea declanșată atunci când pacientul pierde controlul se reduce treptat și vigilența ajunge la limite normale.

Rezultatele terapiei

Prin ședințele de terapie Neurofeedback Plus, persoana dragă își îmbunătățește calitatea vieții, scăpând definitiv de gândurile obsesive. Rezultatele obținute în urma terapiei sunt permanente, datorită faptului că antrenamentele cerebrale modifică modul în care creierul percepe factorii declanșatori.

Dacă ai alte întrebări despre procedură sau vrei să afli dacă este potrivită pentru situația ta sau a unei persoane apropiate, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Programează o Discuție Telefonică Gratuită

Dacă ai alte întrebări despre cum te putem ajuta să combați gândurile obsesive folosind Neurofeedback, cum se potrivește situației tale în particular și care sunt pașii exacți pe care trebuie să-i urmărești, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Vrei să afli mai multe detalii?

Programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri să afli cum te poate ajuta terapia Neurofeedback Plus în cazul tău.