Scapă de fobii cu ajutorul terapiei Neurofeedback Plus, unică în Europa

Proces noninvaziv cu rezultate permanente, adaptat pentru unicitatea creierului tău

Thumb
Vezi cum funcționează

Terapia care învinge fobia, fără să fii expus la factorul care declanșează frica 

Dacă suferi de fobie, cu siguranță ai auzit de multe ori următoarele lucruri:

„Dar nu trebuie să-ți fie teamă, nu-ți face nimic.”

„Exagerezi acum, nu e așa înspăimântător cum crezi.”

„Și ce o să faci de acum, te izolezi de restul lumii ca să eviți mulțimile?”

„Poți să scapi de fobie doar dacă te expui la cea mai mare frică a ta, nu dacă te ascunzi de ea.”

De obicei auzi aceste lucruri de la persoane care NU înțeleg cât de înfricoșător poate fi pentru tine să te expui la aceste temeri. Și ce trăiri te așteaptă doar când te gândești că urmează să-ți înfrunți teama.

Însă, poți să învingi fobia printr-un mod mult mai plăcut, fără să te supui unor situații incomode.

Această metodă implică terapia Neurofeedback Plus

La Institutul Brain Map Neuroscience folosim terapia revoluționară Neurofeedback Plus, bazată pe știința creierului, care te ajută să lupți împotriva fobiilor și să scapi de frica ce-ți controlează viața.

Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., terapia se bazează pe ”corectarea” nivelului de excitare al sistemului nervos central prin joacă.

Cu ajutorul elementelor auditive și vizuale, creierul tău învață să reacționeze diferit în situațiile care declanșează fobia.

Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente. 

Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante. 

Iar acum poți beneficia și tu de efectele acestei terapii chiar în România!

Ce este Neurofeedback Plus?

Neurofeedback Plus reprezintă terapia 3 în 1 pentru rezultate cu până la 50% mai rapide față de terapia neurofeedback tradițională.

Această formă de terapie îmbină toate cele trei forme de antrenament neurofeedback (NFB + PBM + CIC) într-un mod personalizat pentru specificul creierului și nevoilor tale:

proces neurofeedback plus
 • Fotobiomodulația (PBM) – repară zonele afectate din creier
 • Neurofeedback (NFB) – optimizează funcțiile creierului
 • Coerență inimă-creier (CIC) – consolidează legătura dintre celulele nervoase, neuroni și celulele cardiace

Datorită tehnologiei folosite, putem ajunge până la cele mai spectaculoase rezultate în cazul afecțiunilor pentru care nu există leac.

Dată fiind complexitatea celor trei tipuri de terapie și zecile de moduri în care acestea pot fi aplicate, noi vom alege o combinație specifică fiecarui creier și potrivită pentru fiecare afecțiune sau nevoie în parte.

Fobia este o teama persistentă și irațională de un obiect sau o situație care, în general, este considerată neamenințătoare. 

Teama declanșează și dorința de a evita situația, sau obiectul care induce teama. În unele cazuri poate duce la imposibilitatea de a funcționa normal în diverse sarcini, cum ar fi serviciul sau situațiile sociale.

Fobia reprezintă una din tulburările de anxietate, care includ: 

 • tulburarea de panică
 • tulburarea posttraumatică de stres (PTSD)
 • tulburarea obsesiv-compulsivă (OCD)
 • tulburarea de anxietate generalizată.

Există 3 tipuri principale de fobie:

 1. Fobia situațională/specifică

Aceasta include: 

 • teama de spații închise (claustrofobia);
 • teama de animale, în special de păianjeni, șerpi sau șoareci; 
 • teama de înălțimi (acrofobia); 
 • teama de zbor (pterigofobia); 
 • teama de apă (hidrofobia); 
 • teama de furtuni; 
 • teama de stomatolog; 
 • teama de injecții etc.

 1. Fobia socială

Mai mult decât timiditatea, fobia socială implică o combinație de conștientizare de sine excesivă. Se manifestă prin teama de a nu fi privit sau umilit în situații sociale obișnuite și teama de evaluări negative din partea celorlalți.

 1. Teama de spații deschise (agorafobia) 

Multe dintre persoanele care prezintă agorafobie au dezvoltat-o după ce au avut una sau mai multe atacuri de panică. 

Agorafobia este frica de a fi singur în locuri precum magazine mari, în lift sau într-o cameră plină cu oameni, de unde nu se poate ieși ușor în cazul apariției unui atac de panică.

Ce simptome prezintă o persoană care suferă de fobii:

- o teamă irațională și persistentă de obiecte, activități sau situații specifice;

- declanșarea incontrolabilă a anxietății atunci când persoana se expune la obiectul de care se teme;

- probleme de funcționare în sarcini normale din cauza fricii;

- când se întâlnește cu situația ce declanșează fobia, pacientul prezintă sentimente de panică, cum ar fi transpirație, puls rapid, comportament de evitare, dificultăți de respirație și anxietate intensă;

- în unele cazuri, anxietatea poate apărea când persoana doar anticipează întâlnirea cu situația de temut.

Copiii pot dezvolta simptome ale fobiei specifice de la vârsta de 5 ani, în special fobii legate de mediul natural - cum ar fi furtuni sau animale - sau de lezarea corpului. Fobia socială și fobia situațională, cum ar fi teama de înălțimi sau de spatii închise, de obicei apar între 20 și 30 de ani.

Cauzele fobiei sunt încă necunoscute pe deplin. Totuși, se poate observa că există o corelație strânsă între fobia copilului și fobia părinților acestuia. 

Copiii pot învăța fobiile observând reacțiile fobice ale unui membru al familiei la un obiect sau o situație. Un exemplu de fobie învățată este teama de șerpi.

Neurotransmitatorii din creier, genetica și experiențele traumatice, de asemenea, par să influențeze dezvoltarea fobiilor.

Cum poți depăși fobia cu ajutorul terapiei revoluționare Neurofeedback Plus

 • Din activitatea noastră și din lucru cu mii de pacienți am observat că fricile iraționale pot fi ameliorate prin antrenamente cerebrale Neurofeedback Plus (efecte demonstrate și de studii internaționale*).
 • Folosind un aparat medical specific și un program software, măsurăm activitatea undelor cerebrale și ajutăm pacienții cu fobii să-și schimbe propriile unde cerebrale. 
 • Astfel, vei reuși să-ți reduci senzația de teamă declanșată de diferiți factori și să-ți îmbunătățești calitatea generală a vieții.
 • Mai mult, creierul tău este ajutat să dezvolte noi reţele neuronale. Practic, acesta învaţă noi moduri sănătoase de a răspunde vechilor factori declanşatori şi astfel se diminuează apariţia manifestărilor caracteristice fobiei.

În ce constă terapia?

În cadrul terapiei Neurofeedback Plus pentru fobii, vom parcurge 3 pași simpli împreună:

 1. Realizăm o investigație BrainMap, în care descoperim exact zonele cerebrale care au declanșat fobia. Astfel, ne dăm seama ce anume trebuie tratat și cum vom desfășura ședințele de terapie.
 2. Pe baza rezultatelor, primești un plan personalizat de tratament, potrivit pentru unicitatea creierului său. 
 3. Respectă planul stabilit și prezintă-te la sesiunile periodice de antrenament cerebral.

Apoi, începi să vezi rezultatele: ai mai mult control asupra vieții tale, nu mai simți teamă în situațiile declanșatoare și calitatea vieții tale devine mult mai bună.

Rezultatele terapiei

Ca în cazul oricărei tehnici de medicină complementară, rezultatele nu se întâmplă instantaneu, într-o manieră magică sau forțată. Cu toate acestea, printr-un efort susținut pe perioada recomandată de terapeut, rezultatele vor fi foarte satisfăcătoare!

Prin terapia Neurofeedback Plus se vor rezolva traumele emoţionale, care reprezintă substratul sensibil pe care se dezvoltă fobiile.

Meriţi să trăieşti în armonie cu tine! Scapă de fobii cu Neurofeedback Plus!

Imaginează-ți cât de mult ți s-ar schimba viața dacă ai putea trăi fără fobii: 

 • nu îți mai este frică să încerci lucruri noi
 • trăiești o viață mai liniștită, fără să te simți limitat de temerile tale
 • te simți mai în siguranță și în pace
 • devii mai blând și înțelegător cu tine
 • nu mai trebuie să experimentezi zilnic manifestările similare cu un atac de cord

Dacă ai alte întrebări despre procedură sau vrei să afli dacă este potrivită pentru situația ta sau a unei persoane apropiate, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Programează o Discuție Telefonică Gratuită

Dacă ai alte întrebări despre cum te putem ajuta să scapi de fobii folosind Neurofeedback, cum se potrivește situației tale în particular și care sunt pașii exacți pe care trebuie să-i urmărești, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Vrei să afli mai multe detalii?

Programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri să afli cum te poate ajuta terapia Neurofeedback Plus în cazul tău.