Bucură-te de o viață liniștită, fără dureri cronice, prin terapia Neurofeedback Plus, unică în Europa

Proces noninvaziv cu rezultate permanente, adaptat pentru unicitatea creierului tău

Thumb
Vezi cum funcționează

Simți că viața ta s-a schimbat complet după ce ai început să ai dureri cronice?

Chiar și atunci când respecți recomandările medicului, faci mișcare și eviți efortul solicitant, un val de durere te lovește pe neașteptate?

Oricât de mult explici oamenilor că ai dureri, aceștia cred că exagerezi și te simți neînțeles? 

Ai încercat fiecare tratament pe care l-ai găsit doar ca să scapi de durere, însă nimic nu a dat rezultate de lungă durată? 

Nu numai că durerile cronice te împiedică să faci activități normale de zi cu zi. Ci îți afectează și calitatea vieții, concentrarea și capacitatea de a te descurca singur, fără ajutor.

Totuși, nu trebuie să trăiești cu durerile cronice toată viața! Există soluții care te pot ajuta să le tratezi și să le menții sub control.

La Institutul Brain Map Neuroscience folosim terapia revoluționară Neurofeedback Plus, bazată pe știința creierului, care te ajută să scapi de durerea cronică și de disconfortul cauzat.

Cum funcționează? Cercetătorii au ajuns la concluzia că durerea cronică amplifică senzațiile dureroase, afectând modul în care creierul și măduva spinării procesează semnalele dureroase.

Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, fabricată și omologată în S.U.A., terapia se bazează pe antrenarea neuroplasticității creierului. Aceasta ”repară” modul în care creierul percepe stimulii dureroși și determină formarea unor legături neuronale noi, care preiau funcțiile deja afectate de durere cronică.

Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente. 

Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA, pentru a îmbunătăți abilitatea de concentrare a piloților în situații foarte stresante. 

Iar acum poți beneficia și tu de efectele terapiei Neurofeedback Plus chiar în România!

Ce este Neurofeedback Plus?

Neurofeedback Plus reprezintă terapia 3 în 1 pentru rezultate cu până la 50% mai rapide față de terapia neurofeedback tradițională.

Această formă de terapie îmbină toate cele trei forme de antrenament neurofeedback (NFB + PBM + CIC) într-un mod personalizat pentru specificul creierului și nevoilor tale:

proces neurofeedback plus
 • Fotobiomodulația (PBM) – repară zonele afectate din creier
 • Neurofeedback (NFB) – optimizează funcțiile creierului
 • Coerență inimă-creier (CIC) – consolidează legătura dintre celulele nervoase, neuroni și celulele cardiace

Datorită tehnologiei folosite, putem ajunge până la cele mai spectaculoase rezultate în cazul afecțiunilor pentru care nu există leac.

Dată fiind complexitatea celor trei tipuri de terapie și zecile de moduri în care acestea pot fi aplicate, noi vom alege o combinație specifică fiecarui creier și potrivită pentru fiecare afecțiune sau nevoie în parte.

Acestea reprezintă durerile ce persistă 3 luni sau mai mult. Durerea este un mod al organismului uman de a reacționa atunci când ceva nu este în regulă. 

În timp ce este normal ca organismul uman să trimită semnale de durere, în caz de traumatisme sau boli, durerea care persistă după acestea nu este normală. Unele persoane prezintă dureri cronice fără niciun traumatism sau boală care să o declanșeze. 

Durerea cronică poate apărea oriunde în organism. Poate varia de la ușoară până la atât de severă încât interferează cu starea de dispoziție și cu abilitatea de a funcționa normal.

Încă nu se știe cu exactitate cauza apariției durerilor cronice. 

Atunci când apare un traumatism sau o boală, anumiți nervi trimit semnale de durere către creier. În cazul durerii cronice, aceste semnale continuă timp de săptămâni, luni sau chiar ani de la recuperare.

Durerea cronică poate apărea după un traumatism sau boală majoră, cum ar fi un traumatism la nivelul coloanei vertebrale sau zona zoster. Sau poate apărea fără niciun motiv cunoscut.

Durerea poate fi:

 1. Durere neurogenică sau neuropatică

Apare atunci când nervii periferici sau sistemul nervos central sunt afectați. Nervii înșiși determină durerea.

 1. Durere psihogenică

Apare din cauza unei suferințe emoționale sau psihice. Nu este frecventă, dar stresul, depresia alți factori psihici pot agrava o durere cronică.

 1. Durere de cauză neidentificată

Bolile care pot determina dureri cronice includ:

 • cefaleea, cum ar fi migrena sau durerile de cap determinate de sinuzite
 • diabetul zaharat, care poate afecta nervii din cauza nivelului crescut al glicemiei în sânge
 • zona zoster, o boală care provoacă dureri pe traiecte nervoase și erupție la nivelul dermului
 • artrita, o boală care determină dureri articulare
 • fibromialgia, o boală care determină dureri difuze și sensibilitate la nivelul mușchilor și țesuturilor moi
 • stresul posttraumatic, un răspuns emoțional sever față de un eveniment traumatic
 • accidentul vascular cerebral
 • durerea lombară (zona inferioară a spatelui), care poate iradia sau acoperi o zonă mică sau largă a spatelui(discartroze, protruzii discale, hernia de disc.
 • obezitatea
 • entorsă
 • fractură 
 • traumatisme repetitive
 • rupturi musculare, întinderi musculare
 • durerea membrului fantomă, care apare la nivelul bontului după o amputație, dar este percepută "la nivelul membrului amputat".
 • dureri ușoare sau severe, care nu dispar după cum ar fi normal după o boală sau un traumatism
 • durerea se simte ca o înțepătură, arsură, electrizare, presiune
 • disconfort, încordare, rigiditate
 • oboseală, care poate determina nerăbdare și lipsa de motivație
 • somnolență, din cauza faptului că durerea determină insomnii
 • renunțarea la activitatea zilnică și nevoie excesivă de repaus la pat
 • slăbirea sistemului imun, care duce la infecții frecvente
 • depresia, care este destul de frecventă și poate agrava durerea
 • alte modificări de dispoziție, cum ar fi lipsa de speranță, teama, iritabilitatea, anxietate și stres
 • incapacitate, care poate include renunțarea la serviciu și la a participa la activități sociale

Cum ajută terapia Neurofeedback Plus în durerile cronice?

 • Terapia Neurofeedback Plus arată rezultate pozitive în tratarea durerilor cronice, mai ales dacă este începută din timp. Cu cât se începe mai devreme, cu atât putem reduce mai rapid impactul simptomelor❗ 
 • Folosind un aparat medical specific și un program software, măsurăm activitatea undelor cerebrale și ajutăm pacienții să-și schimbe propriile unde cerebrale. Astfel, vei reuși să-ți reduci durerile și oboseala provocată de acestea, în timp ce îți îmbunătățești calitatea generală a vieții.
 • Datorită neuroplasticității (capacitatea creierului de a se adapta), putem forma noi căi neuronale, care pot îmbunătăți funcțiile motorii, senzitive și autonome în viața de zi cu zi.

În ce constă terapia?

În cadrul terapiei Neurofeedback Plus pentru dureri cronice, vom parcurge 3 pași simpli împreună:

 1. Realizăm o investigație BrainMap, în care descoperim exact zonele cerebrale ce au declanșat durerile cronice. Astfel, ne dăm seama ce anume trebuie tratat și cum vom desfășura ședințele de terapie.
 2. Pe baza rezultatelor, primești un plan personalizat de tratament, potrivit pentru unicitatea creierului său. 
 3. Respectă planul stabilit și prezintă-te la sesiunile periodice de antrenament cerebral.

Apoi, începi să vezi rezultatele: ai mai mult control asupra corpului tău, durerile cronice dispar treptat, iar tu te poți bucura de activitățile zilnice fără să simți disconfort, oboseală și lipsă de motivație.

Rezultatele terapiei

Din activitatea noastră și din lucru cu mii de pacienți am observat că, prin terapia Neurofeedback Plus, putem reduce considerabil durerile cronice, dacă intervenim din timp. 

După antrenarea specifică a zonelor afectate, pacientul poate duce o viață mult mai calitativă, reușind să diminueze durerile persistente, oboseala și senzația de incapacitate (efecte demonstrate și de studii internaționale*).

Redu disconfortul, oboseala și durerile cronice prin Neurofeedback Plus

Dacă respecți planul de terapie, putem să te ajutăm să reduci considerabil durerile. Astfel, tu vei putea trăi o viață calitativă, lipsită de piedicile și de neplăcerile provocate de durerile cronice.

Dacă ai alte întrebări despre procedură sau vrei să afli dacă este potrivită pentru situația ta sau a unei persoane apropiate, programează-te acum pentru o consultație gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Programează o Discuție Telefonică Gratuită

Dacă ai alte întrebări despre cum te putem ajuta să scapi de durerile cronice folosind Neurofeedback, cum se potrivește situației tale în particular și care sunt pașii exacți pe care trebuie să-i urmărești, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Vrei să afli mai multe detalii?

Programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri să afli cum te poate ajuta terapia Neurofeedback Plus în cazul tău.