Învinge depresia și trăiește o viață împlinită folosind Terapia de Neurofeedback Plus, bazată pe știința creierului

Descoperă terapia Neurofeedback Plus, unică în Europa: Proces noninvaziv cu rezultate permanente, adaptat pentru unicitatea creierului tău

Image
Vezi cum funcționează
Vezi cum funcționează

Studiu de caz: Tratarea definitivă a depresiei prin NFB+

Descoperă cum am ajutat un adolescent să scape de depresie și să se bucure din nou de viață, după pierderea tragică a celui mai drag membru al familiei

Doar completează formularul și primești instant pe email studiul de caz în format digital PDF:

Pop-up Form - Studiu de caz [Depresie]

„Și dintr-odată devin trist, fără să am niciun motiv…”

Când ieși cu prietenii apropiați să vă distrați, ai momente în care te întristezi brusc? Încerci să ascunzi tristețea după un zâmbet, însă adevărul e că vrei să fugi cât mai repede acasă…

Toate activitățile și hobby-urile care te făceau fericit și relaxat acum nu mai înseamnă nimic pentru tine…

Chiar dacă dormi 8 ore sau mai mult, te trezești la fel de obosit ca atunci când te-ai băgat în pat, iar energia pe timpul zilei e extrem de redusă…

Te consideri lipsit de valoare, te critici aspru pentru orice greșeală din trecut și îți e greu să treci peste situații care te-au afectat?

E greu să comunici cu cineva și să înțeleagă aceste trăiri, mai ales dacă n-a trecut prin ce treci tu. Ți-e frică să nu te creadă un ciudat, sau să spună că ești bolnav și să se distanțeze de tine.

NU ești singurul care trăiește toate acestea în fiecare zi

Depresia a devenit boala secolului XXI.

Peste 280.000.000 oameni din întreaga lume sunt diagnosticați cu depresie (potrivit WHO). În România depresia este mai frecventă chiar şi decât diabetul sau bolile cardiovasculare.

Deși pare că așa îți vei trăi toată viață, în tristețe, amăgire, suferință…poți învinge depresia!

Folosind o nouă aparatură medicală exclusivă, bazată pe tehnologia Neurofeedback, fabricată și omologată în S.U.A., putem remodela frecvenţele undelor cerebrale și ”ajutăm” creierul să dezvolte noi sinapse, care modifică fenomene chimice şi electrice responsabile de apariția depresiei.

Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente. Ci terapia se bazează doar pe adunarea informațiilor despre activitatea electrică la nivelul creierului și reglarea acestora prin stimuli vizuali, auditivi sau tactili.

În America există cercetări în direcția aceasta de peste 60 de ani. Această aparatură medicală a fost folosită încă din începuturi pentru antrenamentele cosmonauților și astronauților de la NASA.

Iar acum poți veni să beneficiezi de efectele terapiei de Neurofeedback chiar în România, la Institutul Brain Map Neuroscience din Brașov.

Ce înseamnă depresia și cum se manifestă la nivelul creierului?

Depresia se caracterizează printr-o puternică trăire afectivă negativă, însoţită de sentimentul durerii morale, al inutilităţii şi devalorizării. 

Ce poate trăi o persoană cu depresie într-o zi obișnuită:

 • Sentimente de tristețe și de gol înăuntru
 • Izbucniri bruște de plâns, furie chiar și pentru lucruri mărunte
 • Iritabilitate și frustrare
 • Pierderea interesului sau a plăcerii pentru activitățile normale, cum ar fi sexul, hobby-urile sau sportul
 • Tulburări de somn, inclusiv insomnie sau somn excesiv
 • Oboseală și lipsă de energie
 • Pofta de mâncare redusă și pierderea în greutate sau pofta crescută de mâncare și creșterea în greutate
 • Anxietate, agitație sau neliniște
 • Sentimente de lipsă de valoare, fixarea pe eșecurile din trecut sau autoînvinovățire
 • Probleme cu gândirea, concentrarea, luarea deciziilor și amintirea lucrurilor
 • Gânduri frecvente sau recurente despre moarte, gânduri suicidare, tentative de sinucidere
 • Probleme fizice inexplicabile, cum ar fi dureri de spate sau dureri de cap

În funcţie de severitate, ea capătă diferite forme ce variază de la uşoară, moderată şi până la majoră (MDD). În cazurile mai rar întâlnite, depresia poate fi mascată, ea manifestându-se doar la nivelul somatic prin: dureri şi apăsări toracice neobişnuite, dureri pericordale, senzaţii de sufocare, palpitaţii, dificultăţi în respiraţie.

La nivel cerebral, depresia este caracterizată prin disfuncţia unor fenomene chimice şi electrice. Activitatea electrică din anumite zone ale creierului nu funcţionează în parametrii optimi.

Cum poți depăși depresia cu ajutorul Terapiei Revoluționare Neurofeedback Plus

Studiile internaționale* demonstrează că remisia depresiei este posibilă cu antrenamentul de reglare cerebrală. Iar din activitatea noastră și din lucru cu mii de pacienți am observat că stările depresive pot fi ameliorate prin modificarea activității cerebrale cu stimuli vizuali și auditivi, astfel încât activitatea cerebrală să revină în parametrii optimi.

Cum funcționează mai exact? Depresia reprezintă un dezechilibru la nivelul activității electrice a creierului. Intervenția prin modificarea undelor cerebrale, care stă la baza antrenamentelor Neurofeedback, va readuce activitatea electrică în parametrii normali de funcționare.

Stimulii la care supunem pacienții reprezintă aplicaţiile software-ului Neurofeedback, care iau forma unor:

 • jocuri terapeutice
 • pasaje muzicale
 • fragmente video sau audio s.a.m.d.

Toată procedura este nedureroasă și nu provoacă reacții secundare. Nu implică stimuli electrici sau alte proceduri periculoase și ineficiente. Ci terapia se bazează doar pe adunarea informațiilor despre activitatea electrică la nivelul creierului.

În cazul jocurilor terapeutice, pacientul produce modificări la nivelul jocului folosindu-se doar de modificarea propriei activități cerebrale.

Prin intermediul acestor antrenamente, frecvenţele undelor cerebrale se modifică şi creierul dezvoltă noi sinapse. Practic, creierul învaţă noi moduri de a fi şi de a funcţiona fără a fi marcat de disfuncţionalitatea depresiei.

Neurofeedback-ul poate oferi un tratament viabil chiar şi pentru pacienții cu tulburare depresivă majoră (MDD), rezistentă la tratament (potrivit unui studiu al Spitalului Universitar Yeungnam, Coreea de Sud). Acest studiu a fost prezentat şi apreciat la ultima conferinţă a Colegiului European de Neuropsihofarmacologie de la Paris.

„Rezultatele noastre au sugerat că Neurofeedback-ul ar putea fi un tratament complementar eficient pentru a face pacienții să se simtă bine din nou și să se angajeze cu succes în viață”, a declarat cercetătorul Eun-Jin Cheon, MD, Dr. Profesor la Spitalul Universitar Yeungnam, Coreea de Sud. „Cel mai promițător lucru despre Neurofeedback este că nu provoacă nici măcar efecte secundare ușoare”.

Pentru acest experiment, din 24 de pacienţi cu MDD rezistent la tratament, 12 au avut parte de şedinţe Neurofeedback o dată sau de două ori pe săptămână, pe o perioadă de 12 săptămâni.

În timpul fiecărei sesiuni de o oră, pacienții au primit antrenament de ritm Beta/ Senzorimotor pentru jumătate din sesiune și antrenament Alfa/Theta în cealaltă jumătate. Pacienții din grupul de neurofeedback și-au continuat administrarea antidepresivelor, la fel ca și restul de 12 pacienți din grupul de control.

Pe parcursul celor 12 săptămâni ale studiului, 8 din cei 12 pacienți care s-au angajat în neurofeedback s-au îmbunătățit pe diferite scale de depresie care au măsurat atât simptomele, cât și afectarea funcțională.

5 pacienți s-au îmbunătățit suficient pentru a fi luați în considerare în remisie. În schimb, pacienții din grupul de control nu au prezentat îmbunătățiri semnificative până la sfârșitul studiului.

Învinge depresia și descoperă cum e să trăiești liber, fericit și împlinit

Nu trebuie să te lupți cu depresia în fiecare zi singur. Nu trebuie să treci prin toate trăirile declanșate de depresie. Ci poți să-ți recapeți încrederea, fericirea, împlinirea și libertarea de a trăi o viață așa cum meriți cu adevărat. Fără schimbări bruște de comportament, fără insomnii și fără să rămâi prins în trecut.

Te vom ajuta să învingi depresia!

Dacă ai alte întrebări despre procedură sau vrei să afli dacă este potrivită pentru tine, programează-te acum pentru o discuție gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

NOU!

Scapă de depresie în 6 săptămâni

Un program intensiv special conceput de către terapeuții noștri pentru combaterea depresiei într-un timp foarte scurt.

Sesiunea de terapie durează 50 minute, are la bază o tehnologie nouă eficientă, disponibilă doar în cadrul institutului. Acesta include și elemente de  Coerență Inimă Creier.

Pachetul constă în 21 de ședințe astfel:

 • 5 ședințe / săpt în primele 3 săptămâni
 • 2 ședințe / săpt în următoarele 3 săptămâni
40% REDUCERE – Preț promoțional

300 lei / ședință

500 lei / ședință

Programează o Discuție Telefonică Gratuită

Dacă ai alte întrebări despre cum te putem ajuta să învingi depresia folosind Neurofeedback, cum se potrivește situației tale în particular și care sunt pașii exacți pe care trebuie să-i urmărești, programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri.

Vrei să afli mai multe detalii?

Programează-te acum pentru o discuție telefonică gratuită de 15 minute cu unul din specialiștii noștri să afli cum te poate ajuta terapia Neurofeedback Plus în cazul tău.